Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. τίμησε τους νεκρούς στο Μάτι και συνέδραμε 4 οικογένειες συγγενών θανόντων.

στις

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018. Παρεκκλήσι Κέντρου Υγείας Ραφήνας στην Νταού, εκεί όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Τελετή μνήμης των θανόντων, βράβευσης των εργαζομένων του Κέντρου και οικονομικής συνδρομής της ΠΟΕΔΗΝ σε 4 χαροκαμένες, πυρόπληκτες οικογένειες από τους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης-Μαραθώνα.

Από τις δημοτικές αρχές των δύο δήμων παρέστη μόνο ο Β. Πιστικίδης, νυν γενικός γραμματέας, πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.
Από τον ακυρωμένο πια δήμο Νέας Μάκρης-Μαραθώνα ούτε ένας.
Βδελύσσομαι και να αναφερθώ στο όνομα του δημάρχου αυτού του δήμου.

Η συμβολή της διευθύντριας και των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ραφήνας υπήρξε καθοριστική για τη διάσωση πολλών ανθρώπων και των κτιριακών εγκαταστάσεων. Η μεν διευθύντρια διέταξε την εκκένωση αμέσως και οι εργαζόμενοι αφού οδήγησαν όλους τους παρευρισκόμενους σε ασφαλή σημεία, επέστρεψαν με αυταπάρνηση μέσα από τις φλόγες για να βοηθήσουν ολομόναχοι στην πυρόσβεση και στην διάσωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου εν τέλει, με το πρώτο πυροσβεστικό να φθάνει κατά τις 11 το βράδι!

IMG_20181008_100838Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με εξαιρετική σεμνότητα και εμφανή τη συγκίνηση στα πρόσωπά τους παρέδωσαν 4 επιταγές σε ισάριθμες οικογένειες ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά: α. οικογένεια της Βασιλικής Χερουβείμ, που χάθηκε μαζί με τα παιδιά της, παρέστη ο αδελφός της, β. Παπαϊωάννου Άρτεμις, φοιτήτρια, που έχασε γονείς (η μοναδική επιζήσασα από την Τραγωδία που διαδραματίστηκε στη Ζούγκλα του Ματιού μέσα σε 2 αυτοκίνητα με 8 νεκρούς και ηρωϊκό, τραγικό πρωταγωνιστή τον ΑΡΓΥΡΗ ΔΟΞΑ), γ. οικογένεια του κου Σιαπέα, ο οποίος έχασε την σύζυγό του μπροστά στα μάτια του, ενώ «η σωτηρία τους δεν απείχε παρά 50 μέτρα» και δ. οικογένεια Φλώρου Δ. από την Νέα Μάκρη, ο οποίος απέμεινε στον δρόμο με 3 παιδιά, αφού το σπίτι του δεν υπάρχει πια.

Κανένας από τους συγγενείς δεν ήθελε ούτε ήταν σε θέση από την συντριβή να προβεί σε δηλώσεις στις κάμερες. Όλοι παρέπεμψαν στην εξέλιξη της δικαστικής διερεύνησης των αιτιών της καταστροφής.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους των εξής Νοσοκομείων: 7.500€ (3.000€ ΠΟΕΔΗΝ, 1.500€ Σωματείο Νοσοκομείου ΛΑΪΚΟΥ, 500€ Σωματείο Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, 500€ Σωματείο Νοσοκομείου ΤΖΑΝΕΙΟ, 500€ Σωματείο ΓΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, 300€ Σωματείο ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ, 300€ Σωματείο ΓΝ ΞΑΝΘΗΣ, 300€ Σωματείο ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ, 300€ Σωματείο Νοσοκομείου Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ, 300€ ΓΝ ΕΛΠΙΣ). Την τελετή προλόγισαν ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ενώ έχουν συγκεντρώσει και 12.500 ευρώ που θα τα διαθέσουν όταν κερδίσουν την αγωγή κατά Πολάκη για τις επαίσχυντες δηλώσεις του εκείνο το βράδι περί «ταυτοποίησης νεκρών στο νεκροτομείο» και «ΜΜΕ δίνουν fake αριθμούς νεκρών»…

Κ.Κ.

Advertisements