Βαρέα και ανθυγιεινά…το ηθικό του κεντρικού τραπεζίτη και η κατά κράτος ήττα των κουρέων της ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

στις

Στον εγκάθετο της τραπεζοκρατίας, διορισμένο πρώην πρωθυπουργό Παπαδήμο, που δέχθηκε επίθεση άγνωστων αυτόκλητων τιμωρών (σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα), έσπευσε από τους πρώτους να συμπαρασταθεί ο πρώην υπουργός οικονομικών και σημερινός διοικητής του ιδρύματος, που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται Τράπεζα της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.

Ο γενναίος κεντρικός μας τραπεζίτης, τελών σε απόλυτη επίγνωση της επικινδυνότητας του λειτουργήματός του, πελιδνός και χάνοντας τα λόγια του, διατράνωσε με τρεμάμενη φωνή έξω από τον Ευαγγελισμό «δεν θα κάμψουν το ηθικό μας».

ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΘΥΜΗΔΙΑ.

Για ποιων ακριβώς το ηθικό έκανε λόγο ο κος Στουρνάρας; Εξ ονόματος ποιων μιλούσε;

Όχι πάντως εξ ονόματός μου.

Ούτε προφανώς εξ ονόματος της πλειονότητας των χειμαζόμενων, ταπεινωμένων συμπατριωτών μου.

Ούτε εξ ονόματος όσων αυτοκτόνησαν εξ αιτίας του PSI που σχεδίασε και υλοποίησε η κλίκα του.

Όχι, όχι και πάλι όχι.

Εκείνες τις στιγμές, όπως και όλες τις άλλες στιγμές, ο Στουρνάρας εκπροσωπούσε την φάρα του.

Μιλούσε για λογαριασμό των κεντρικών ευρωτραπεζιτών, άξιος εκπρόσωπος των οποίων είναι και ο ίδιος και ο δοτός Παπαδήμος.

Μιλούσε για λογαριασμό των ομοτράπεζών του πολιτικών και εκτελεστικών αυτουργών της ληστείας του PSI (που αναμφίβολα ήταν το κεντρικό επίτευγμα, το κορυφαίο ανδραγάθημα, η κορωνίδα της «πρωθυπουργίας» του, το -κατά τον υπερήφανο πρωτεργάτη Βενιζέλο- «μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην Ιστορία»).

Για λογαριασμό όσων εφάρμοσαν επί των κεφαλών μας το γερμανικό οικονομικό δόγμα «τα γερμανικά πλεονάσματα είναι των τρίτων τα ελλείμματα». Όπου τρίτοι, στην εξίσωση βάλτε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Για λογαριασμό όσων επέβαλλαν το χρεόγραφο που ονομάζεται Ευρώ για «εθνικό» μας νόμισμα.

Για λογαριασμό αυτών που σκάρωσαν τα greek statistics.

Ο εγκάθετος Παπαδήμος, κατά ορισμένους εισέπραξε πυροτεχνική σκόνη, αγνώστου ακόμα διαδρομής και προέλευσης, από αυτόκλητους τιμωρούς, κατ’ άλλους δέχθηκε ένα μήνυμα προσωρινότητας και αναλωσιμότητας, προκειμένου να διατηρηθούμε στην μνημονιακή κατάψυξη και στην αδράνεια που προκαλεί η διασπορά «τρόμου». 

Αμέσως μετά, οι μνημονιακοί τηλεβόες της πολιτικής μαφίας και τα φονικά ραδιοφωνικά δίδυμα, ανέλαβαν δράση, βιώνοντας οδυνηρή ήττα.
Από μέσα. Από τα σπλάχνα τους.
Από έναν συστημικό δημοσιογράφο, που όμως έδειξε ότι μάλλον έχει διαβεί τον δικό του Ρουβίκωνα.
Εισέπραξαν παγερή αδιαφορία.

Οι κονδυλοφόροι του συστήματος, αυτοί οι σκέτοι διαφημιστές προϊόντων, νικήθηκαν κατά κράτος από τους φορείς της δημοσιογραφίας των πολιτών (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), εκεί όπου η αφιλτράριστη άποψη του κοινού έχει ακόμα τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα και αβίαστα.

Ακόμα ηχούν οι κραυγές της ήττας αυτών, που εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, «κουρεύουν» την ελεύθερη έκφραση.

Που «κόβουν και ράβουν» από μικροφώνου.

Που πλέκουν τον «διπλό δεσμό» γύρω από τη νοημοσύνη μας.

Που αρχίζουν κάθε φράση τους με το ισόρροπο και αντικειμενικό «ναι μεν αλλά».

Που έχουν εντολή από τα αφεντικά τους να διατηρούν ακροατές και θεατές σε αδρανειακή κατάσταση.

Εκεί λοιπόν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πολιτικά ενεργούμενα της τραπεζοκρατίας, Στουρνάρας και Παπαδήμος, ως ενεργούμενα και τραπεζοκράτες ταυτόχρονα, κατατροπώθηκαν από τον κοινό νου, μη εισπράττοντας συμπόνια για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται κατά την άσκηση του υψηλού λειτουργήματός τους.
Για χάρη της Πατρίδας.

Αυτοί, οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής… όπως θα ήθελε ο Στουρνάρας να μας πειθαναγκάσει να αποδεχθούμε, ανακράζοντας «δεν θα κάμψουν το ηθικό μας!»

Ας τελέσει λοιπόν η πολιτεία το χρέος της έναντι του κεντρικού τραπεζίτη και ας εξετάσει την περίπτωση υπαγωγής του λειτουργήματος του στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Και στο μεταξύ, ο Παπαδήμος,εξοβελίστηκε δια μιας από τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία των 8, μένοντας μόνος του, αναλώσιμος και προσωρινός, στο μονόκλινο του Ευαγγελισμού να αναρωτιέται για την διαδρομή του φακέλου, ποιος και γιατί του «την έκανε» και «που να πήγαν τάχα όλοι;»
Όλοι αυτοί, που έως χθες τον συνέδραμαν και σήμερα τρέχουν πίσω από ένα φέρετρο, της μητσοτακίτιδας που ενέσκηψε.

«Κ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s