Ριβιερομάγαζα, Ντάισελμπλουμ και υποτέλεια…τα μνημόνια τα κερδίσαμε… με το σκουριασμένο σπαθί μας…

στις

Ο ‘θυμός’ των εκφυλισμένων νεοελλήνων για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι υποκριτικός. Ο αυλικός του Σόιμπλε διάλεξε να περιγράψει την –υπαρκτή– σκοτεινή σύγχρονη νεοελληνική πλευρά, γιατί αυτό τον συμφέρει.

Σε μία αράδα συνόψισε την ορατή παρακμή που, ανάμεσα σε πάμπολλα άλλα, ανέδειξε τα άθλια ‘ριβιερομάγαζα’ με τους πάμπολλους παρακμιακούς θαμώνες (νεοέλληνες και ξένοι) σε κυρίαρχο κοινωνικό ‘υπόδειγμα’, σε μια χώρα-σκιά του ένδοξου παρελθόντος της, που δεν μπορεί να αξιοποιήσει θετικά ούτε το ‘ευλογημένο'(;) μακρύ καλοκαίρι της.

Η παρακμή αυτή εξαπλώθηκε σαν σύννεφο από ακρίδες, επισκιάζοντας έως και σήμερα τις δημιουργικές προσπάθειες των κανονικών ανθρώπων, που έμαθαν από την οικογένειά τους να ζουν παραγωγικά από την εργασία και να μην λειτουργούν με την χυδαιότητα του ‘εισοδηματία’.

Όχι τυχαία είναι αυτοί, οι κανονικοί άνθρωποι, που χτυπήθηκαν άγρια από την κρίση. 

Τα ριβιερομάγαζα που μετατοπίζουν ποικιλοτρόπως τον άξονα της χώρας προς την αφροασία, πρέπει να απαγορευθούν παντού και ο Ελληνικός Αιγιαλός (ηπειρωτικός και νήσων) να τεθεί σε καθεστώς ειδικής φυσικής, αρχιτεκτονικής, αισθητικής και περιβαλλοντικής προστασίας, ώστε να ανασχεδιαστεί και να αντανακλά πολιτισμό και ευγένεια, πάντα σε αρμονία με τις παραδόσεις και το περιβάλλον της εκάστοτε περιοχής και του εκάστοτε νησιού.

Δεν πρέπει ωστόσο να υποτιμούμε την ευθέως ανάλογη σχέση κλίματος και ευημερίας.

Όσο ανεβαίνουμε βορειότερα, οι άνθρωποι ερχόμενοι αντιμέτωποι με συνεχείς δριμείες χειμερινές συνθήκες, υποχρεώθηκαν να μελετήσουν, να επινοήσουν, να καταπολεμήσουν, να δομήσουν, να κατασκευάσουν.
Όσο κατεβαίνουμε νοτιότερα, οι ανάγκες αντιμετώπισης του ψύχους και γενικά οι κλιματικές συνθήκες βαίνουν ηπιότερες, δημιουργώντας ιδανικά θερμοκήπια πνευματικής και σωματικής ραθυμίας.

Η σχετική ανατροπή των εύκρατων κλιματικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Ελλαδικό χώρο πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια, λειτούργησε σε μας αρνητικά, σε συνδυασμό με την επίπλαστη εκσυγχρονιστική ευημερία και την αρρωστημένη ‘νεωτερικότητα’ του νεοέλληνα.

Τελικά ο Ντάισελμπλουμ εκστόμισε μια -μισή μεν- αλήθεια αλλά τα μνημόνια και την υποταγή…τα κερδίσαμε εμείς …χάρις στο σκουριασμένο σπαθί μας…

Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s