Με σόου αποπροσανατολισμού προσπαθεί η χρυσή αυγή να ‘διασκεδάσει’ την ένδεια ποσοστών, και όχι μόνο αυτήν.

στις

Τα επικοινωνιακά σόου του Γ. Λαγού και των ‘συναδέλφων’ του της χρυσής στοάς* θα εντείνονται όσο θα διαρκεί η δίκη και όσο οι εκδηλώσεις στις τοπικές Αθηνών και Λεκανοπεδίου θα καταλήγουν σε φιάσκο προσέλευσης. Από την αποφυλάκισή τους και μετά, το εθνικιστικό κοινό άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι ‘ο βασιλιάς είναι γυμνός’. Η πανθομολογουμένως εξασθενημένη πλέον απήχησή τους αντικατοπτρίζεται στην μονοψήφια καθήλωση των ποσοστών του ‘τρίτου και καμαρωτού’ κόμματος. Σε Αθήνα και περιφέρεια Αττικής πολλοί μυρίστηκαν ότι το ψευδεπίγραφο ‘εθνικιστικό’ κίνημα είναι ‘μία από τα ίδια’ και η χοντροκομμένη μονότονη προπαγάνδα τους δεν ‘περνάει’. Στην περιφέρεια ή στα νησιά μας ο ‘μύθος’ δεν έχει ξεθωριάσει ίσως ακόμα λόγω της καθυστέρησης του αντίκτυπου από το αθηναϊκό κέντρο. Έτσι, φροντίζουν να μαζεύονται σε αίθουσες συνεστιάσεων και ξενοδοχείων, όπου όλο και κάποιος περίεργος, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ‘τι καπνό φουμάρουν’… θα θελήσει να πιει ένα ποτό για να ακούσει τι το νέο κομίζουν οι χρυσοί οικονομισάριοι, εκτός από χιλιοειπωμένα τσιτάτα.
Τρανό παράδειγμα της φθίνουσας απήχησης, η ιλιγγιώδης προς στην άβυσσο πτωτική πορεία της τοπικής Χρυσής Αυγής Ανατολικής Αττικής: Σε ακροατήριο των 15-20 το πολύ ατόμων οι ομιλίες Παναγιώταρου, Ηλιόπουλου, Γερμενή που οδηγεί μαθηματικά στην καθολική παύση των δραστηριοτήτων της, αφού και στην τελευταία και μοναδική από διμήνου ομιλία, ο Χ. Παππάς απευθύνθηκε σε κοινό 20 ατόμων το πολύ και με δεκανίκι παρουσίας κομματικών ‘συνδικαλιστών’ και λακέδων. Στην τοπική επίσης δεν πραγματοποιήθηκε η προ διμήνου προγραμματισμένη βιβλιοπαρουσίαση από τον Η.Κ….είναι εξάλλου γνωστές οι ‘άριστες’ σχέσεις του έμμισθου αρχιερέα της τοπικής με τον βουλευτή…η ομιλία αναπρογραμματίστηκε για άλλη περιοχή περί τα τέλη Δεκεμβρίου.
Ακολουθεί βίντεο από εκδήλωση της 23ης Οκτωβρίου 2016, στα νότια προάστια, η οποία πήγε ‘άπατη και άκλαφτη’, εξ αιτίας μηδαμινής προσέλευσης. Η εκδήλωση είχε το κλεψίτυπο θέμα ‘αναζήτηση ελληνικότητας’ (θεματική που έχει αναδυθεί με κείμενα και σχετικές εκδηλώσεις ήδη από την περασμένη δεκαετία…αλλά οι χρυσαυγίτες τώρα ανακάλυψαν μία ακόμα -όπως νόμισαν- ‘χρυσοφόρα’-ψηφοφόρα… φλέβα). Στο βίντεο οι Χ. Παππάς, Π. Ηλιόπουλος, Ε. Καρακώστας αναμηρυκάζουν ενώπιον 20 ατόμων (κομματικοί κατά το μάλλον ή ήττον). 

Η παταγώδης αποτυχία της ως άνω εκδήλωσης ‘αναζήτησης ελληνικότητας’ στον Άλιμο, τους αναγκάζει να συγκεντρωθούν -τις προάλλες- σε αίθουσα συνεστιάσεων, πάλι κάπου στα νότια προάστια, προκειμένου να ‘κατεβάσουν’ για ομιλία τον ‘αρχηγό’ μαζί με τους βολευτικούς ‘αρχηγοφύλακες’. Εκτός από τους αρχηγοφύλακες’, στο πάνελ παρευρίσκεται… και ο Η. Κασιδιάρης, ο οποίος από την αρχή έως το τέλος της ομιλίας Μιχαλολιάκου «φυσάει και ξεφυσάει», μορφάζει και με ειρωνική έκφραση αποδοκιμάζει, όντας ο μόνος που δεν του δόθηκε ο λόγος. Η γλώσσα σώματος και οι εκφράσεις του είναι εύγλωττες, καθώς με δυσκολία κατορθώνει να συγκρατήσει τον έκδηλο εκνευρισμό του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s