Από τον Μάϊο του 2015 είχαμε προειδοποιήσει για την απαγόρευση αιμοδοσίας σε δήμους της Ανατολικής Αττικής! Σε δηλώσεις σχετικά είχαν προβεί δύο ιατροί και δημοτικοί σύμβουλοι, στο Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου (Βουδούρης, Τσαγκαράκης)

στις

Δήλωση-σοκ του πρώην διοικητή ΕΟΠΥΥ κου Γ. Βουδούρη στο Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων για την ισχύουσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ κατοίκους της Περιφέρειας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εξ αιτίας υψηλής επικινδυνότητας για κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου! Το ερώτημα που έθεσε έτερος ιατρός, ο κος Μ. Τσαγκαράκης είναι: «έτρεξαν» εθελοντικές αιμοδοσίες στο διάστημα ισχύος της απαγόρευσης;

…  Η στιχομυθία για την απαγόρευση της αιμοδοσίας που έλαβε χώρα στο χθεσινό Δ.Σ. Ραφήνας Πικερμίου:

Βουδούρης, ιατρός, καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος: «Απαιτούνται επειγόντως να ληφθούν μέτρα μέσα στα σπίτια μας! Απαιτείται η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από συναδέλφους. Ενημερώνω ότι η Ανατολική Αττική δεν είναι αιμοδότες!!! Αποκλείεται από την αιμοδοσία!!! Περιστερια και σπουργίτες σύμφωνα με την ΠΟΥ είναι επίσης ξενιστές!»

Μύρων Τσαγκαράκης, ιατρός, πλαστικός χειρούργος, δημοτικός σύμβουλος: «Είμαι συγκλονισμένος από την αποκάλυψη! Δεν είμαστε αιμοδότες εμείς που μένουμε στην Ανατολική Αττική, αλλά οργανώνονται διάφορες αιμοδοσίες. Ποιος δημόσιος φορέας λαμβάνει εάν λαμβάνει το αίμα;;; Γιατί οργανώνουν αιμοδοσίες από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής;;;»

Σάββας Αραπκιλής, δημοτικός σύμβουλος: «ισχύει είμαι αιμοδότης αλλά μου απαγορεύουν να δίνω αίμα»

…ανατριχιαστική αποκάλυψη Βουδούρη και Αραπκιλή για τον ισχύοντα –μη ευρέως γνωστό!!!- αποκλεισμό των κατοίκων όλης της Ανατολικής Αττικής από αιμοδοσίες εξ αιτίας υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια αυτή και την δραματική αποκάλυψη του Μύρωνα Τσαγκαράκη για την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο παρεκκλήσι στην Αγία Φιλοθέη στη Διώνη αλλά και άλλων εθελοντικών αιμοδοσιών ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση!

Περιστέρια και σπουργίτια είναι ενδιάμεσοι ξενιστές, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΠΟΥ ενημέρωσε ο κος Βουδούρης! Στο σημείο αυτό υπήρξε δραματική παρέμβαση εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, ιατρού πλαστικού χειρούργου κου Μύρωνα Τσαγκαράκη, ο οποίος δήλωσε ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τον αποκλεισμό των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής από την αιμοδοσία και η πολιτεία ολιγωρεί… να ενημερώσει!

Βουδούρης: «όσον αφορά στα κουνούπια και τους τρόπους μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου, τα περιστέρια είναι πολύ επικίνδυνα, η ΠΟΥ αναφέρει ως ενδιάμεσους ξενιστές τα περιστέρια, οι σπουργίτες»

Βουδούρης: «Απαιτούνται επειγόντως να ληφθούν μέτρα μέσα στα σπίτια μας! Απαιτείται η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από συναδέλφους. Ενημερώνω ότι η Ανατολική Αττική δεν είναι αιμοδότες!!! Αποκλείεται από την αιμοδοσία!!!»

Μύρων Τσαγκαράκης: «Δεν είμαστε αιμοδότες εμείς που μένουμε στην Ανατολική Αττική, όμως π.χ. στο παρεκκλήσι στην Αγία Φιλοθέη οργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία. Ποιος δημόσιος φορέας πήγε στη Διώνη και έλαβε το αίμα;;; Γιατί οργανώνουν αιμοδοσίες στην περιοχή μας;»

Σάββας Αραπκιλής: «ισχύει είμαι αιμοδότης αλλά μου απαγορεύουν να δίνω αίμα»

 

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s