Ήταν θέμα χρόνου να σκάσει το πρόβλημα ιταμής απειλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς προς εργαζομένους αλλά και δημότες που λέγεται Βαγγέλης Μπουρνούς. Καζάνι που βράζει το Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου! Καταγγελίες εργαζομένων (έγγραφο). Την προκλητικότητα του εν λόγω κυρίου την έχουν βιώσει και οι δημότες Ραφήνας-Πικερμίου στα δημοτικά συμβούλια. Ειρωνείες, χλευασμοί, του τύπου: «ποιος είστε εσείς; με ποια ιδιότητα μιλάτε; δεν επιτρέπω σε πολίτες να λαμβάνουν τον λόγο» διαμορφώνουν συνολικά μια περσόνα με έλλειμμα κοινωνικής συμπεριφοράς και πλεόνασμα υπεροψίας. Υπεροψία…χμμμ… ποιός; Αυτός που έπαθε ανακοπή όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο έχοντας βγει από την τοπική της χρυσής αυγής όπου τον είδαν δεκάδες ζευγάρια μάτια να εκλιπαρεί την στήριξη, την οποία και πέτυχε μέσω του ακροδεξιού κοτζαμπάση της Ραφήνας.

στις

(του ακροδεξιού και όχι Εθνικιστή, κοτζαμπάση, που αρνιόταν επίμονα να ιδρυθεί αυτόνομη εθνικιστική παράταξη στον δήμο, ώστε να μπορέσει διοχετεύσει τις ψήφους στον κουμπάρο του και αυτό παρά την μη σύμφωνη τελικά γνώμη των επικεφαλής της τοπικής)

Καζάνι που βράζει το Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου! Καταγγελίες εργαζομένων κατά του Αντιδημάρχου Ευαγγ. Μπουρνού (έγγραφο)

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Δημαρχείο της Ραφήνας εξαιτίας της «ανάρμοστης συμπεριφοράς», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρ-Π, του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κου Ευαγγ. Μπουρνού σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Ο εν λόγω Αντιδήμαρχος σύμφωνα με τις καταγγελίες χρησιμοποιώντας «λεκτική και ψυχολογική βία» δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στους εργαζόμενους, οι οποίοι μιλούν για «προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις και συμπεριφορές» προς το πρόσωπό τους αλλά και «για καταστάσεις… τρομοκρατίας και εκβιασμού τους»!

Μάλιστα προέβησαν σ αυτήν την ανακοίνωση-καταγγελία μετά από τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα με «θύματα» πάντα τους υπαλλήλους του Δήμου.

Κι επειδή όπως λένε οι ίδιοι το ποτήρι ξεχείλισε, αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο, εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους. Από την ανακοίνωσή τους γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση υποβόσκει εδώ και καιρό στο Δημαρχείο κι απλά ήταν θέμα χρόνου να γίνει η… έκρηξη!

Χθες Τρίτη ο Αντιδήμαρχος έστειλε απαντητική επιστολή προς το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου, ενώ μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, όλων των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του ΔΣ Δημήτρη Μισοκοίλη, των Προϊσταμένων των τμημάτων και των εκπροσώπων των εργαζομένων (του Σωματείου), χωρίς όμως σύμφωνα με πληροφορίες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για νέα ανακοίνωση που φέρει υπογραφές των εργαζομένων κι όχι του Σωματείου, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Όπως γίνεται επίσης αντιληπτό –σύμφωνα με όσα καταγράφονται στην ανακοίνωση των εργαζομένων- η κατάσταση είναι έκρυθμη στον Δήμο και… μυρίζει μπαρούτι!

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον ακόμα και σήμερα!

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΕΛΟΣ ΠΟΕ – ΟΤΑ

ΡΑΦΗΝΑ 26/2/2016
Προς: μέλη Σ.Ε.Δ.Ρ. – Π.
Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
Αντιδήμαρχους Ραφήνας – Πικερμίου
Δημ. Συμβούλους Ραφήνους – Πικερμίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ραφήνας Πικερμίου βρίσκεται ξανά στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την ανάρμοστη συμπεριφορά που επανειλημμένως έχει παρατηρηθεί από την πλευρά του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Με αφορμή συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από τους εργαζόμενους σχετικά με απρεπή συμπεριφορά, λεκτική και ψυχολογική βία, προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού, χρησιμοποιώντας την «νέα μόδα» ΕΔΕ, σε όποιον διαφωνεί, τολμάει να εκφράσει την γνώμη του ή την αντίρρησή του σε κάτι, το σωματείο καταδικάζει απερίφραστα αυτή την συμπεριφορά.

Ειδικά στη τόσο δύσκολη συγκυρία που διανύουν όλοι οι εργαζόμενοι στην χώρα με την γενικότερη τρομοκρατία και αυταρχισμό που υπάρχει, θεωρούμε ακόμα πιο απορριπτέο να χρησιμοποιείται αυτή η τακτική, σαν ακόμα ένα μεγαλύτερο όπλο και έμμεση απειλή, αφού «έξω τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα» κτλ κτλ.
Επειδή το αποτέλεσμα αυτών των περιστατικών και της διαρκούς έντασης «μετριώνται» σε κρίσεις πανικού και άγχους , και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, που έχουν υποστεί συνάδελφοι, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης με κανένα τρόπο και όλοι οι συνάδελφοι θα είμαστε σύσσωμα αλληλέγγυοι σε όποιον δέχεται αυτή την συμπεριφορά.

Καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν τον κώδικα, γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν για όλους, να υπερασπίζουν με ευπρέπεια, και ανυποχώρητα τα εργασιακά τους δικαιώματα και την εργασιακή τους υπόσταση, να μην τρομοκρατούνται, να μην σκύβουν το κεφάλι, να μην φοβούνται την στοχοποίηση. Να καταγράφουν και να κοινοποιούν αμέσως στο σωματείο την οποιαδήποτε παρέμβαση, η οποία παρακωλύει την εργασία τους ή θίγει την αξιοπρέπεια και την υπόληψη τους.

Καλούμε τον αντιδήμαρχο που δημιουργεί με την συμπεριφορά του σοβαρά προβλήματα, να σταματήσει άμεσα την τακτική που χρησιμοποιεί, να σέβεται τους εργαζόμενους, χωρίς προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις και συμπεριφορές.

Καλούμε τον Δήμαρχο να πάρει θέση, να περιφρουρήσει την καλή συνεργασία με σκοπό την ορθότερη λειτουργία των υπηρεσιών και την ψυχική υγεία όλων.

Το ΔΣ του Σωματείου

Πρόεδρος Τζιβιτζής Σταύρος
Γραμματέας Γκρίφιζας Κων/νος
Αντιπρόεδρος Μαθιούδη Δέσποινα
Ταμίας Ρούντας Σοφοκλής
Αναπλ. Γραμματέας Βικελής Κων/νος
Αναπλ. Ταμίας Σμυρνής Παναγιώτης
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Καπριγιάννη Ευγενία epistoli ergazomenon mpournou26022016

 
 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s