Η μάχη της Ψυττάλειας δεν χάθηκε ακόμα. Διάτρητη η προτίμηση της διϋπουργικής επιτροπής για το Πλατύ Χωράφι των 130 εκατ. αντί για την Ψ. των 30 εκατ. σοκάρει και τον πλέον άσχετο στα των εργολαβιών και αναθέσεων. Η επιστολή του Δ. Μάρκου στον Τσίπρα προκαλεί την ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντίδραση φορέων του Πειραιά κατά της σύνδεσης με Ψυττάλεια. Οι ίδιοι κύριοι αποσιωπούν την επιβάρυνση των δικτύων τους προς Ψυττάλεια με τα λύματα των εκατοντάδων χιλιάδων ξένων που λαθροδιαβιούν στα υπόγεια και στα villages για «πρόσφυγες» στην Δυτική Αττική.

στις

Υπόμνημα φορέων του Πειραιά κατά της μεταφοράς λυμάτων της Β.Α. Αττικής στην Ψυττάλεια

Στο γραφείο του Πρωθυπουργό απέστειλαν υπόμνημα φορείς της περιοχής του Πειραιά για το ζήτημα της μεταφοράς λυμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για «εμπεριστατωμένο υπόμνημα για τη τεκμηρίωση της διαφωνίας σχετικά με την επιπλέον επιβάρυνση της Ψυττάλειας με αστικά λύματα έστειλαν προς το γραφείο του Πρωθυπουργού και τη νεοσύστατη Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης , οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) δια του προέδρου του Γρ. Γουρδομιχάλη

Πλατύ Χωράφι vs Ψυττάλειας. Εκατοντάδες τα εκατομμύρια, αδημονούντες οι νέοι μνηστήρες (τζάκια aka κοινοπραξίες). Γράμμα στον πρωθυπουργό έστειλε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Δ. Μάρκου με απορίες για την διϋπουργική υπέρ Π.Χ. απόφασης κόστους 130 εκ. και 5ετούς (στην καλύτερη) υλοποίησης (βάσει του χρονοδιαγράμματος έως το 2020 θα ρέουν λύματα στους δρόμους) αντί της Ψυτάλλειας κόστους 30 εκ. με άμεση (διετή) υλοποίηση. Και στο μεταξύ, ο Σαρωνικός συνδέεται ήδη με Ψ. Αλλά και το Καπανδρίτι, η Εκάλη της Ανατολικής Αττικής, με το ειδικό πολιτικό βάρος των ευπόρων κατοίκων του βεβαίως και παρά την δυσμενή γεωγραφική του θέση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s