«Βασικός μέτοχος» στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Η συστημική «πειρατική» ιστοσελίδα με την άφθονη εσωτερική πληροφόρηση που εξασφαλίζει απευθείας από τον 2ο όροφο του δημαρχείου.

στις

Συγγενής του κου Κοκκόλη, του νεαρότερου δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου Πικερμίου, Πολιτισμού και Επικοινωνίας(…αλλοίμονο), ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Μπουρνούς, είναι τελικά ο κάτοχος και διαχειριστής της ενημερωτικής «πειρατικής» ιστοσελίδας, που μόνο πειρατικό ρεσάλτο δεν χρειάστηκε να κάνει, χάρις στην απευθείας εσωτερική πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα, τρέχοντα και μελλοντικά, δημοτικά πράγματα, που εξασφάλισαν για την εν λόγω ιστοσελίδα.

Το ασυμβίβαστο της ιδιότητας «κάτοχος ΜΜΕ και εργολάβος/εργολήπτης δημοσίων έργων» θα όφειλε να αφορά και στους αιρετούς οποιασδήποτε βαθμίδας της διοίκησης, για τους οποίους αποδεικνύεται βασική σχέση, των ιδίων, των συγγενών ή παρένθετων προσώπων αυτών (μπροστινοί) με μέσο μαζικής προπαγάνδας.

Ωστόσο, προς ώρας, το σοβαρό ατόπημα του κου Κοκκόλη σε πρώτο επίπεδο αλλά ουσιαστικά του πολιτικού του προϊσταμένου Μπουρνούς, δεν είναι η ιδιοκτησία και η διαχείριση τοπικής ιστοσελίδας από συγγενικό πρόσωπο του πρώτου, από την στιγμή που το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο που η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή το 2004 επιχείρησε να εισάγει τροποποιώντας το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος για να χτυπήσει την διαπλοκή, δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Το βασικό ατόπημα της ομάδας περί την δημαρχία που σχεδίασε το πρότζεκτ «ιστοσελίδα δικής μας επιρροής με απευθείας εσωτερική πληροφόρηση» αφορά στην πολύμηνη «εξ …αμελείας και …ένεκα τεχνικής δυσκολίας» καθυστέρηση της ανασχεδίασης και αναβάθμισης της υπάρχουσας επίσημης δημοτικής ιστοσελίδας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αρμοδιότητας του κου Κοκκόλη, η οποία «έτρεχε» και τελικά συνεχίζει να «τρέχει» από την πλατφόρμα http://www.anat-attiki.gr («κληροδότημα» της αλήστου μνήμης Μαραθωνείου Πολιτείας») και αυτό παρά τις μεγαλοστομίες περί σχεδίασης εντελώς νέας πρωτότυπης λειτουργικής καινοτόμου κ.ο.κ. δημοτικής ιστοσελίδας.

Σημειωτέον, ότι η δημοτική ιστοσελίδα Ραφήνας-Πικερμίου «έπεφτε» και κατά την διάρκεια της δημαρχίας Χριστόπουλου ο οποίος επίσης σχεδίαζε την υλοποίηση/ανάθεση μιας νέας ιστοσελίδας ενώ τελούσε εξακολουθητικά σε πτώση και αφότου ανέλαβε η δυαρχία Πιστικίδη-Μπουρνούς, έως και πρόσφατα. Η πλατφόρμα πρέπει να επαναλειτούργησε περί τον Ιούλιο του 2015.

Η κρίσιμη καθυστέρηση απεδείχθη και χρήσιμη αφού θα έδινε στην «πειρατική» πλήν άκρως συστημική ιστοσελίδα το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να «στηθεί», να επικοινωνηθεί, να γνωστοποιηθεί, να εγκαθιδρυθεί και να αρχίσει να προσελκύει αναγνωστικό κοινό, με στόχο, τι άλλο, την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αλλά και την ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ…! Ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, άριστος γνώστης της διαφημιστικής/εμπορικής αγοράς επομένως (εδώ υπεισέρχεται αναπόφευκτα και η ουσία της έννοιας «βασικός μέτοχος»).

Για την ιστορία, το σκεπτικό του νόμου για τον «βασικό μέτοχο» ήταν:
«Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι δημόσια υπηρεσία, η οποία παραχωρείται, ύστερα από διαγωνισμό, με σύμβαση σε ιδιώτες. Οι δε συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο παραχωρείται έναντι τιμήματος που οι ιδιώτες πληρώνουν για τη χρησιμοποίησή τους.  Αποκλείονται από την παραχώρηση ηλεκτρονικών ΜΜΕ οι ιδιώτες που είναι εργολάβοι ή προμηθευτές του δημοσίου, καθώς και οι στενοί συγγενείς τους»

Η συνέχεια είναι γνωστή… Το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο ουδέποτε κατόρθωσε να γίνει νόμος της Πολιτείας. Δεν το επέτρεψε η συντονισμένη και με πολλά μέσα και μεθόδους επίθεση που του εξαπέλυσαν οι «νταβατζήδες-εργολάβοι-7 αδελφές» -βασιζόμενοι στις στρατιές των πρόθυμων, συστημικών δημοσιογράφων που πάντα σπεύδουν να τους υπηρετήσουν.

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s