Δήλωση-σοκ του πρώην διοικητή ΕΟΠΥΥ κου Γ. Βουδούρη στο Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων για την ισχύουσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ κατοίκους της Περιφέρειας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εξ αιτίας υψηλής επικινδυνότητας για κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου! Το ερώτημα που έθεσε έτερος ιατρός, ο κος Μ. Τσαγκαράκης είναι: «έτρεξαν» εθελοντικές αιμοδοσίες στο διάστημα ισχύος της απαγόρευσης;

στις

… αλλά και αποκαλύψεις σοκ πρώην δημάρχου, Γ. Χριστόπουλου για άδηλες προθέσεις της πολιτείας να μετατρέψει σε Αμυγδαλέζα τον χώρο στο πρώην παιδοψυχιατρικό νοσοκομείο.

Η στιχομυθία για την απαγόρευση της αιμοδοσίας που έλαβε χώρα στο χθεσινό Δ.Σ. Ραφήνας Πικερμίου:

Βουδούρης, ιατρός, καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος: «Απαιτούνται επειγόντως να ληφθούν μέτρα μέσα στα σπίτια μας! Απαιτείται η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από συναδέλφους. Ενημερώνω ότι η Ανατολική Αττική δεν είναι αιμοδότες!!! Αποκλείεται από την αιμοδοσία!!! Περιστερια και σπουργίτες σύμφωνα με την ΠΟΥ είναι επίσης ξενιστές!»

Μύρων Τσαγκαράκης, ιατρός, πλαστικός χειρούργος, δημοτικός σύμβουλος: «Είμαι συγκλονισμένος από την αποκάλυψη! Δεν είμαστε αιμοδότες εμείς που μένουμε στην Ανατολική Αττική, αλλά οργανώνονται διάφορες αιμοδοσίες. Ποιος δημόσιος φορέας λαμβάνει εάν λαμβάνει το αίμα;;; Γιατί οργανώνουν αιμοδοσίες από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής;;;»

Σάββας Αραπκιλής, δημοτικός σύμβουλος: «ισχύει είμαι αιμοδότης αλλά μου απαγορεύουν να δίνω αίμα»

Οι αποκαλύψεις αφορούν επίσης και τις μη γνωστές έως τώρα προειδοποιήσεις του άλλοτε δημάρχου Κεχαγιόγλου προς τον νεοεκλεγέντα Χριστόπουλο το 2011 για τον κίνδυνο εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε χώρους του πρώην ΠΨΝ, την ανατριχιαστική αποκάλυψη Βουδούρη και Αραπκιλή για τον ισχύοντα –μη ευρέως γνωστό!!!- αποκλεισμό των κατοίκων όλης της Ανατολικής Αττικής από αιμοδοσίες εξ αιτίας υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια αυτή και την δραματική αποκάλυψη του Μύρωνα Τσαγκαράκη για την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο παρεκκλήσι στην Αγία Φιλοθέη στη Διώνη αλλά και άλλων εθελοντικών αιμοδοσιών ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση!

Περιστέρια και σπουργίτια είναι ενδιάμεσοι ξενιστές, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΠΟΥ ενημέρωσε ο κος Βουδούρης! Στο σημείο αυτό υπήρξε δραματική παρέμβαση εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, ιατρού πλαστικού χειρούργου κου Μύρωνα Τσαγκαράκη, ο οποίος δήλωσε ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τον αποκλεισμό των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής από την αιμοδοσία και η πολιτεία ολιγωρεί… να ενημερώσει!

Παρά το ολιγάριθμο των χθεσινών εντός ημερησίας διάταξης θεμάτων, η ουσιαστική έναρξη της συζήτησης αυτών καθυστέρησε τουλάχιστον επί δίωρο, διότι προηγήθηκαν ενημερωτικές ανακοινώσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής, έντονοι διάλογοι μεταξύ πρώην και νυν δημάρχων, των κ.κ. Πιστικίδη και Χριστόπουλου εν προκειμένω, καθώς επίσης και μεταξύ του κου Φαφούτη και του προεδρείου, αλλά και 5 εκτός ημερησίας διάταξης θέματα στη συνέχεια!

Η εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά ισοδύναμων με τα εντός ημερησίας, έχει καταστεί πλέον «θεσμός» στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου ανέγνωσε το γνωστό ψήφισμα της ΚΕΔΕ για την ΠΝΠ μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στη ΤτΕ. Αναφερόμενος στο κρούσμα λαθρομετανάστευσης που πρόσφατα αντιμετώπισε η Ραφήνα, περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι τα δουλεμπορικά κυκλώματα έχουν στοχοποιήσει την Ελλάδα ανάμεσα από όλες τις χώρες της ΕΕ για να στέλνουν λαθρομετανάστες.

Ουσιώδεις ήταν οι παρεμβάσεις του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Φαφούτη στην αρχή της συνεδρίασης επί σειράς θεμάτων: 1. κατάσταση παιδικών χαρών και γηπέδων μπάσκετ, 2. ζήτημα λαθρομεταναστών και 3. ζήτημα βιολογικού καθαρισμού. Ο Δ. Φαφούτης θέλησε να πληροφορηθεί για την πρόοδο των διαδικασιών πιστοποίησης της ασφάλειας και της καταλληλότητας των παιδικών χαρών, αλλά και των γηπέδων μπάσκετ, που αντιμετωπίζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα (χαλασμένοι τάπητες, χαλασμένες κούνιες και κατασκευές γενικότερα, χαλαρές περιφράξεις, ετοιμόρροπες μπασκέτες που χρήζουν αντικατάστασης κλπ.). Το εγκριθέν κονδύλι ανέρχεται στις 70.000-80.000, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν ταμπέλες, οι οποίες απαγορεύουν την πρόσβαση στις παιδικές χαρές. Στη συνέχεια ο Δ. Φαφούτης αναφέρθηκε στην γνωστήευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου στους διαφόρους φορείς, κρατικούς και δημοτικούς, οι οποίοι συνέδραμαν στην διαχείριση των 90 λαθρομεταναστών που εμφανίσθηκαν ξαφνικά στο λιμάνι της Ραφήνας, διερωτώμενος αν θα υπάρξει κάποια πολιτική διαχείριση του ζητήματος, ή εάν ο δήμος προτίθεται να τους κρατά τελικά μέσα στην πόλη. Προειδοποίησε για το υπαρκτό ενδεχόμενο ένα επόμενο κύμα να μην είναι 100 αλλά 200 λαθρομετανάστες και ίσως δεν κατορθώσει ο δήμος να τους αφήσει να φύγουν σε 5 ημέρες και χρειαστεί 15θήμερη π.χ. παραμονή τους.

Στο σημείο αυτό υπήρξε δραματική παρέμβαση εκ μέρους του Χριστόπουλου ο οποίος απεκάλυψε ότι ο προηγούμενος αυτού δήμαρχος, ο κος Κεχαγιόγλου, κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης το 2011 τον είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει σχεδιασμός εκ μέρους της πολιτείας για εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο της Νταού, το οποίο θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης! Όσον αφορά στους λαθρομετανάστες, είπε ο κος Χριστόπουλος, το 2011 στην τελετή ορκωμοσίας μου, ο Κεχαγιόγλου του είχε πει: «πρόσεχε δήμαρχε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, προορίζεται για μετανάστες, έτσι λοιπόν ξεκίνησα τον αγώνα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο όλων μας»

«Ο χώρος του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου προορίζεται για τους μετανάστες. Προσέξτε. Δεν ξέρω αν δεν το γνωρίζετε, αλλά κινδυνεύει το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής» Βασιλόπουλος: «είχαμε θάνατο από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Νέα Μάκρη, τι γίνεται με τους ψεκασμούς; Προγραμματίζεται απολύμανση για το δίκτυο ομβρίων;»

Απάντηση Πιστικίδη: «υπάρχει σχεδιασμός από την Περιφέρεια» Μπουρνούς: «σύντομα θα γίνει η αντικουνουπική προστασία της πόλης για το δίκτυο ομβρίων»

Βουδούρης: «όσον αφορά στα κουνούπια και τους τρόπους μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου, τα περιστέρια είναι πολύ επικίνδυνα, η ΠΟΥ αναφέρει ως ενδιάμεσους ξενιστές τα περιστέρια, οι σπουργίτες»

Βουδούρης: «Απαιτούνται επειγόντως να ληφθούν μέτρα μέσα στα σπίτια μας! Απαιτείται η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από συναδέλφους. Ενημερώνω ότι η Ανατολική Αττική δεν είναι αιμοδότες!!! Αποκλείεται από την αιμοδοσία!!!»

Μύρων Τσαγκαράκης: «Δεν είμαστε αιμοδότες εμείς που μένουμε στην Ανατολική Αττική, όμως π.χ. στο παρεκκλήσι στην Αγία Φιλοθέη οργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία. Ποιος δημόσιος φορέας πήγε στη Διώνη και έλαβε το αίμα;;; Γιατί οργανώνουν αιμοδοσίες στην περιοχή μας;»

Σάββας Αραπκιλής: «ισχύει είμαι αιμοδότης αλλά μου απαγορεύουν να δίνω αίμα»

Ο Δ. Φαφούτης θίγει το θέμα του βιολογικού, διαπιστώνοντας «στροφή στον τρόπο εισαγωγής του θέματος στην προηγούμενη συνεδρίαση αφού η απόφαση κάνει λόγο ρητά για αναζήτηση του βέλτιστου τρόπου διαχείρισης των λυμάτων, και σύνδεσης με βιολογικό, όπως π.χ. είναι η σύνδεση με την Ψυτάλλεια»

Φαφούτης: «Δήμαρχε, βάλατε στο ράφι την σύνδεση με Ψυτάλλεια» «μένει έωλο, για μένα σημαίνει ότι φεύγουμε από την λύση Ψυτάλλειας»

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s