Μέσα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μεταφοράς πόρων από περιφερειακές δομές και δήμους στην κεντρική διοίκηση αναδύεται η απροκάλυπτα εθνο-διαλυτική αποσχιστική απειλή του καρκινώματος που ονομάζεται Καλλικράτης

στις

Είναι ήδη αντιληπτές οι προθέσεις και οι τάσεις οικονομικής -σε πρώτη- φάση απόσχισης από τον κεντρικό, εθνικό κορμό, οι οποίες εκδηλώνονται υπόρρητα στην προκείμενη περίσταση, με προκάλυμμα την μακιαβελική καλλικράτεια διαίρεση της χώρας [πρώτο των πρώτων ήταν το ν/σ διοικητικής διαίρεσης «Καλλικράτης» που έφερε προς ψήφιση ο -εις το διηνεκές εθνικά υπόλογος- Τζέφρι μήνες πριν το Καστελόριζο].

Τάσεις και υστερόβουλες σκέψεις που ενδέχεται να γεννώνται στον οπίσθιο εγκεφαλικό λοβό των -και καλά… «μικρών πρωθυπουργών των τοπικών κοινωνιών-περιφερειαρχών», εάν αυτοί δεν εμφορούνται από εθνικά και πατριωτικά κίνητρα, αλλά από μικροκομματικό οππορτουνισμό.

Από που και ως που και με ποιο ακριβώς δικαίωμα αρνούνται οι κ.κ. περιφερειάρχες να δεχθούν την μεταφορά των διαθεσίμων τους στα κεντρικά ταμεία σε αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές (διαθέσιμα, που ούτως ή άλλως από ανακατανομές πόρων με αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και κονδύλια του ΕΣΠΑ προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους!!!).

Όσον αφορά στα διαθέσιμα των δήμων… των δήμων με τα δημαρχιακά μέγαρα τα εμποτισμένα έως θεμελίων από διαφθορά… μία ερώτηση και μόνο: οι δεκάδες χιλιάδες δημότες ενός δήμου εργάζονται αποκλειστικά και μόνο στον δήμο έτσι ώστε η καταβολή του μισθού/ ή της σύνταξής τους να συναρτάται άμεσα με τα ταμειακά του διαθέσιμα;!;

Το καρκίνωμα Καλλικράτης είναι ένα πολύ ουσιαστικό πρόβλημα που αναδύεται παράλληλα -αλλά όχι ως κεραυνός εν αιθρία- μέσα από την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, και όχι αυτή καθ’ αυτή η εσωτερική «αιμοδοσία».

Ο θόρυβος και η αντάρα γύρω από την οριακή είναι αλήθεια κυβερνητική απόφαση, να μεταγγίσει εσωτερικά με τη συγκεκριμένη διαδικασία χρηματικούς πόρους από περιφερειακές δομές και δήμους στην κεντρική διοίκηση, στερούνται ουσιαστικού αντικρίσματος!

Η Ελλάς ευρίσκεται σε πόλεμο με τους ευρω-σάϋλωκ και τα εκδοτήρια φουσκών της Wall Str. και οφείλει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και εργαλεία που μπορεί να θέτει στη διάθεσή της για να απαλλαγεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των ευρω-τοκογλύφων και των αρχιμπράβων τους (Λαγκάρντ, Τόμσεν και σία).

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s