Πονάνε ωρέ τα παληκάρια; Περί γεωπολιτικής, «ευρασίας» και Πολιτικής Γενναιότητας.

στις

Όταν ομιλούν οι μεν (π.χ. χρυσαυγίτες) για γεωπολιτική, αυτό θεωρείται «Παραγωγή Υψηλής Πολιτικής», όταν ομιλούν και πράττουν οι δε (οι κυβερνώντες αντίπαλοι), ως έχοντες «και το μαχαίρι και το πεπόνι» (εν προκειμένω για το ελπιδοφόρο εκ πρώτης όψεως άνοιγμα προς την Ρωσία εκ μέρους Τσίπρα) πρόκειται για «επαιτεία και περιφορά κουρελιών».

Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία, ο «πατέρας» του ευρασιανικού γεωπολιτικού στραβισμού υπήρξε ο γερμανός καθηγητής Κ. Χάουσχόφερ, ο οποίος πριν και περί το μεσοπόλεμο «θήτευε» στην «αυλή» του γεωργιανο-ελληνο-τουρκικής… καταγωγής αρχι-τσαρλατάνου Γκουρτζίεφ, όπου επηρεάστηκε τα μέγιστα, όπου και «ενεπνεύσθη»… την Ευρασία, ως «ζωτικό χώρο» για την Γερμανία, την Ευρασία προς ανατολάς πέραν της γεωγραφικά συνορεύουσας με την Ευρώπη Ρωσίας του Μεγάλου Πέτρου. Τα αποτελέσματα της έμπνευσης γνωστά… Και ίσως γι’ αυτό, η καγκελάριος παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα και επιφαινόμενα των κυρώσεων, διατηρεί επιμέρους άριστες σχέσεις με την σημερινή Ρωσία, απλώς περιοριζόμενη στον έλεγχο του ανατολικά της ευρωπαϊκού «ζωτικού χώρου» της Ουκρανίας, όπου το ψυχροπολεμικό παιχνίδι επιβάλλει και συνεχίζει η κοντόφθαλμη Μεγάλη Δύναμη.

Τι θέλω να πω;

Πολύ απλά, ο ζωτικός χώρος «Ευρασία» για την Ελλάδα στην εκείθεν της Ρωσίας τουρανο-καυκάσια περιοχή της Ασίας δεν μπορεί να υπάρξει, για πολιτιστικούς, γλωσσικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς και πλήθος άλλους λόγους. Το αντίθετο ίσχυσε διαχρονικά έως σήμερα. Η καυκάσια τουρανική Ασία εποφθαλμιά την Ελλάδα για «ζωτικό χώρο» και αναλόγως πράττει, εισβάλλει, σφάζει, καίει, βιάζει, εξανδραποδίζει, αφανίζει.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε… και να μην εκτρεπόμαστε.

Καρύδη Κ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s