Παρέμβαση Ομπάμα για να αποτρέψει την μετωπική με την Wall Street που θα είναι αναπόφευκτη εάν θέλουμε να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας.

στις

Σ’ έναν κόσμο όπου όλοι «χρωστούν» σε όλους, η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ πάντα το γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι (της διαπραγμάτευσης). Αρκεί ο κυβερνήτης να γνωρίζει καλά τη θεωρία των παιγνίων…

Τι θα κάνουν οι Βρυξέλλες μετά την δήλωση Ομπάμα;

Θα συνεχίσουν να αγνοούν επιδεικτικά την βούληση των Ελλήνων, όπως αυτή ξεκάθαρα προέκυψε από τις εκλογές;

Αν το εξουσιαστικό απαράτους των Βρυξελλών θέλει να συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ, αναγκαστικά θα πρέπει να υποχωρήσει προς αυτά που ζητά η ελληνική πλευρά.

Διαφορετικά, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αφήνοντάς την με μια τεράστια χαίνουσα πληγή, εκθέτοντας σε πλήρη θέα τις δομικές αδυναμίες του ενιαίου νομίσματος και την ολοκληρωτικού τύπου αδιαλλαξία και ολική απουσία Ηθικής, που χαρακτηρίζει το ευρωπαϊκό οικονομικό διευθυντήριο.

Εάν οι Βρυξέλλες «ενδώσουν» ωστόσο, Ισπανία και Ιταλία θα απαιτήσουν ίσο μερίδιο στην χαλαρότερη αντιμετώπισή τους εκ μέρους της τραπεζοκρατίας. Εάν η Ελλάδα έπαιρνε όλα αυτά που ζητάει, η ΕΕ θα αναγκαζόταν να «ξηλωθεί».

Και τότε πλέον θα μιλούσαμε για πραγματικό χρήμα.

Έχει βρει η άπληστη, ασεβής ευρωσοβιετία τον δάσκαλό της στο πρόσωπο των Τσίπρα-Βαρουφάκη; Δεν το γνωρίζω αυτό. Ουδείς γνωρίζει. Θα δείξει το τέλος του έργου, που όπως φαίνεται θα είναι πολύωρο…

«Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται»

Οι ευρωκράτες και οι εγχώριοι οσφυοκάμπτες, που ατυχώς, και πάλι με εκλογική ετυμηγορία, κυβερνούσαν ως την περασμένη Κυριακή, νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να άφηναν τα «πρόβατα» στην Ελλάδα να λιμοκτονούν και να αυτοκτονούν επ’ άπειρον, χωρίς αυτά να προσπαθούν να ανατρέψουν το σχέδιο επιβολής  οικονομικής-πολιτικής δικτατορίας απο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την DB.  Θαρρούσαν οι φραγκόκοτες ότι θα συνεχιζόταν επ’ άπειρον η ντροπιαστική για την Πατρίδα μας κατάσταση, ο κάθε ξένος, υπαλληλίσκος του Eurogroup, σαν κι’ αυτόν που απέπεμψε ουσιαστικά προχθές ο νέος υπουργός οικονομίας, να θεωρείται σημαντικότερος από την απόγνωση ενός ολόκληρου Έθνους!

Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει με επιτυχία την Ελλάδα στην Ιθάκη της, θα χρειαστεί να τα βάλει με την Wall Street και τους βασικούς διαπραγματευτές της… τις αμερικανικές, γαλλικές, γερμανικές μεγάλες τράπεζες, που διακρατούν χρέη, χρέη μεταξύ τους, χρέη χωρών, χρέη εταιρειών, χρέη ιδιωτών, χρέη άλλων τραπεζών, εκεί όπου όλοι «χρωστούν» σε όλους και, που όπως μας δίδαξε η πενταετής «ευτυχής» μνημονιακή εμπειρία, δεν απεχθάνονται παρά μόνο ένα: τις ανοιχτές διαδικασίες διαπραγμάτευσης.

Η κυβέρνηση πρέπει να μεταφέρει τη μάχη στο ίδιο το ΔΝΤ, τον σιωπηλό, σκοτεινό, επικίνδυνο αυτόν εταίρο του Τραπεζικού Οργανισμού που κυβερνά τον κόσμο για  λογαριασμό του 1% των τραπεζοκρατών-πλουτοκρατών που διακρατούν και κατέχουν το 99% του πλανητικού πλούτου ακριβώς μέσω των τραπεζών τους.

Aυτών που, στο αξιακό τους σύστημα δεν υφίσταται η έννοια της Ύβρεως -καθώς ως μη Έλληνες δεν την εδιδάχθησαν ποτέ…- και κλείνουν σαδιστικά την στρόφιγγα επιβίωσης των λαών, μία βόλτα τη φορά… Ως το τέλος του πολιτισμού…

Και ετούτη η μάχη των Ελλήνων με τους Διεθνείς Τοκογλύφους θα είναι αιματηρή, ενώ δεν έχει καν αρχίσει.

Όσον αφορά το ευρώ…

ΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ;

«Η Ελλάς με το ευρώ τερμάτισε σε 8 χρόνια»

Εθνική κυριαρχία = Εθνικό νόμισμα.

ΗΠΑ, Ελβετία, ΗΒ, Ρωσία, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, πλήθος άλλες χώρες που κρατούν με νύχια και με δόντια το εθνικό νόμισμα, δείχνουν τον δρόμο.

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s