Τρικλοποδιά και στο εγκεκριμένο έργο σύνδεσης του Σαρωνικού με την Ψυττάλεια. Πιέσεις, προεδρικά διατάγματα, εκβιασμοί με πρόστιμα και τροπολογίες για την ακύρωση όλων των έργων σύνδεσης των δήμων της Ανατολικής Αττικής με την Ψυττάλεια. ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ! Τι δεν καταλαβαίνεις;…

στις

Σε μείζον θέμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αναδεικνύεται ο τρόπος απαλλαγής της Ανατολικής Αττικής (Βόρειας και Νότιας) από τα λύματα, με την κεντρική διοίκηση να πιέζει αφόρητα και να εκβιάζει, εκδίδοντας ως και Προεδρικό Διάταγμα μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, επισείοντας το φόβητρο των προστίμων («ουκ αν λάβεις…») και ψηφίζοντας τροπολογίες με σκοπό την ακύρωση όλων των έργων σύνδεσης των δήμων της Ανατολικής Αττικής με την Ψυττάλεια!  Την «εργολαβία» έχουν αναλάβει λαθρόβια έντυπα και λούμπεν ιστοσελίδες, αλλά και «επαϊοντες», οι οποίοι είναι άσσοι στην ελαστική ερμηνεία της Επιστήμης. Θυμίζω ότι η Ψυττάλεια είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού των Βαλκανίων και υπολείπεται κατά πολύ της λειτουργικής της δυναμικότητας έως σήμερα, καθώς δεν οδηγείται εκεί ο απαιτούμενος για την απόσβεση της επένδυσης όγκος λυμάτων!

Δούρου, Φιλίππου αποφεύγουν πάσει θυσία την εμπλοκή του ονόματός τους, μη λαμβάνοντας θέση, για να μην δυσαρεστήσουν ψηφοφόρους, με τον εμπειρότερο οπωσδήποτε επί του θέματος αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, πρώην δήμαρχο Σαρωνικού, να κλίνει ανεπαίσθητα προς Ψυττάλεια, «μη απορρίπτοντας την λύση»… σε συνέντευξή του.

Ήξεις αφήξεις οι τοποθετήσεις του νέου δημάρχου Σαρωνικού σε βίντεο, το οποίο παραθέτουμε στο τέλος, από το προχθεσινό Δ.Σ., σε συζήτηση για την υλοποίηση του αγωγού όδευσης των λυμάτων του Σαρωνικού στην Ψυτάλλεια. Έργο αποφασισμένο και εγκεκριμένο! Υποστηρίζεται ότι ναυαγεί ο σχεδιασμός σύνδεσης με Ψυττάλεια και τίθεται μείζον θέμα για τις περιοχές της Φώκαιας, της Αναβύσσου, της Σαρωνίδας αλλά και του Λαγονησίου, για το οποίο η μελέτη εγκρίθηκε σχετικά πρόσφατα. Αδιάκοπα επιχειρείται επίσης από την κεντρική κυβέρνηση και τα φιλοεργολαβικά μπλοκ που ονειρεύονται ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ το «μπλοκάρισμα» και του έργου σύνδεσης της Παλλήνης με την Ψυττάλεια.

KEL-PLATY-XWRAFIΕν τω μέσω της θερινής ραστώνης του Αυγούστου 2014, στο μεσοδιάστημα δηλαδή μεταξύ των τελετών παράδοσης-παραλαβής στους δήμους, όπου τα πάντα «νεκρώνουν», η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την προσφιλή της δικτατορική συνταγή, όπως της έχουν υποδείξει οι Διεθνείς Δανειστές. Εξέδωσε και δημοσίευσε Προεδρικό Διάταγμα επικύρωσης καθορισμού οριογραμμών τμήματος του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, -ήτοι μερική οριοθέτηση- στην περιοχή της εγκατάστασης του ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι σε περιοχή γεμάτη οικισμούς… Ως γνωστόν, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι, για να υλοποιείτο… ΚΕΛ σε Πλατύ Χωράφι θα απαιτείτο… η συνολική και όχι η μερική οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος. Οι δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας δείχνουν να συντονίζονται, σαφώς αντιστεκόμενοι στο Πλατύ Χωράφι και στην αφόρητη πίεση υπέρ αυτού, από πλευράς κεντρικής διοίκησης (η οποία υλοποιεί …»δεσμεύσεις» Σγουρού). Ο μεν δήμος Ρ-Π, ο οποίος κινδυνεύει άμεσα να πνιγεί μέσα στα λύματα που θα υπερχειλίσουν στην πρώτη καταιγίδα το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, εάν το ΚΕΛ κατασκευασθεί στο Πλατύ Χωράφι, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ΚΥΑ επιβολής των προστίμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκαλώντας αναταραχή στους κύκλους των εραστών του ΚΕΛ.

lymatolaspi-Όλα αυτά ενώ από τον Σεπτέμβριο όρια δεν γνωρίζει σε Ραφήνα-Πικέρμι η εσχατολογική κινδυνολογία από πλευράς των λάτρεων του ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι, δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σε Ρ-Π, που κραδαίνουν για εκφοβισμό σπάθες προστίμων πάνω από τα κεφάλια των δημοτών. Η δημοτική αρχή Σπάτων-Αρτέμιδος δεν αποκλίνει επίσης, ως τώρα  τουλάχιστον, από την προγραμματική της θέση υπέρ σύνδεσης με Ψυττάλεια και κατά του ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι με τον νέο δήμαρχο, Μάρκου να έχει αποστείλει την πλέον τεκμηριωμένη ως τώρα, και συγκροτημένη αντίκρουση κατά του συγκεκριμένου ΚΕΛ προς όλους τους αρμόδιους φορείς, μέσω της επίσημης δημοτικής ιστοσελίδας: Απάντηση δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος στον κο Τριάντη

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΗ:

«ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ»

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;…

oxikel

Η επικαιροποίηση των μελετών των πρώτων τριών περιοχών στον δήμο Σαρωνικού, οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα θα κυλήσουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και ότι δεν έμενε, παρά να «πέσουν οι υπογραφές» από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος φυσικά –γεγονός που ουδεμία εντύπωση μας προκαλείουδόλως διατεθειμένος δείχνει να συνδέσει την Ανατολική Αττική με Ψυττάλεια, κρυπτόμενος πίσω από τις «αντιδράσεις» των δήμων του Πειραιά. Εναλλακτικό σχέδιο για τον Δήμο Σαρωνικού υπάρχει στον όμορο δήμο Λαυρεωτικής. Ο αγωγός λυμάτων από τις 4 ως άνω περιοχές του Δήμου Σαρωνικού θα καταλήγει στον Βιολογικό Καθαρισμό του Λαυρίου (ο οποίος βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ σε απομακρυσμένη περιοχή, ώστε να μην επιβαρύνονται οι γύρω οικισμοί από παντοειδή όχληση που αντιπροσωπεύει κάθε βιολογικός). Ο συγκεκριμένος υπολειτουργεί από απόψεως δυναμικότητας, εξυπηρετώντας 8.000 παροχές, ενώ έχει δυναμικότητα κάλυψης να καλύψει 50.0000, με αποτέλεσμα να μην καλύπτει σήμερα ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες ύδρευσης των αγροτικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ!

Στην κοινή ημερίδα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής με θέμα «Τοπικά σχέδια δράσης, διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων», η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την σύνδεση του Σαρωνικού με την Ψυτάλλεια. Στην ημερίδα η οποία διεξήχθη χθες, Πέμπτη, συμμετείχαν οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι και των δύο δήμων καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι παράλληλα με τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και αυτών της καθαριότητας. Εάν τελικά ο Σαρωνικός δεν συνδεθεί με Ψυτάλλεια, έχουν «πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων» τα κονδύλια για τις προμελέτες και τις μελέτες, ενώ η κατασπατάληση υλικών και ανθρώπινων πόρων της διοίκησης προτάσσει ζήτημα ποινικού κολασμού.

Οι ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας, που ηγείτο της επιχείρησης μπλοκαρίσματος της σύνδεσης των δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας, Ραφήνας-Πικερμίου με Ψυττάλεια είναι αποτυπωμένες στην εξακολουθητική ομηρία δεκάδων χιλιάδων κατοίκων Ανατολικής Αττικής σε κλοιό λυμάτων.

Καρύδη Κυριακή

Στο βίντεο του paraktios.gr που ακολουθεί η συγκεκριμένη αναφορά του δημάρχου Σαρωνικού, η οποία θέτει νέα δεδομένα για κάτι που οι πολίτες θεωρούσαν οριστικά τελειωμένο:

Πηγή

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s