Προγραμμένο το Γραμματικό! Το ΣτΕ δικαίωσε τους εργολάβους του ΧΥΤΑ, Λάτσης στο παιχνίδι! 2.000.000 ευρώ δίνει για τον ΧΥΤΑ η Δούρου στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας! Εκρηκτικό προβλέπεται το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Δύσκολοι καιροί για το δίδυμο Ψινάκη-Δούρου…

στις

Προγραμμένο το Γραμματικό. Δεν είναι σε ρέμα ο ΧΥΤΑ …

Στην φωτογραφία το Ρέμα Γραμματικού, για το οποίο ΣτΕ, και Γραμματεία Υδάτων ΥΠΕΚΑ απεφάνθησαν ότι «δεν υφίσταται»!!! και ότι το έδαφος δεν είναι υδατοπερατό στην περιοχή, παρά το ότι οι κάτωθι φωτογραφίες αποδεικνύουν το αντίθετο! 

Δύσκολοι καιροί για το δίδυμο Ψινάκη-Δούρου, τον δήμαρχο Νέας Μάκρης-Μαραθώνα, Γραμματικού, Βαρνάβα και την Περιφερειάρχη Αττικής αντίστοιχα, τώρα που η σκληρή πραγματικότητα της εφαρμοσμένης πολιτικής διαλύει σιγά σιγά την ψευδεπίγραφη επικοινωνία.

Το ‘έργο’ της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας όπως όλα δείχνουν, συνεχίζει η περιφερειάρχης… μεταφέροντας κονδύλι 2 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2015 για το ΧΥΤΑ Γραμματικού. Το κονδύλι έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της περιφέρειας 2015, ο οποίος συζητείται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με κωδικό (ΚΑΕ): 93790101701, για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β.Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Η περιφέρεια ισχυρίζεται ότι οφείλονται στον εργολήπτη, κο Λάτση, από ενέργειες και συμφωνίες της προηγούμενης διοίκησης και ότι ο εργολήπτης θα προχωρήσει σε μηνύσεις, αν το έργο κωλυσιεργήσει. Ωστόσο κάθε συνέχιση των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού θα είναι παράνομη, καθώς η άδεια περιβαλλοντικών όρων δεν έχει ανανεωθεί. Πηγή: Τριγμοί στην παράταξη της Περιφερειάρχου, με παραιτήσεις, γκρίνιες και διαφωνίες περιφερειακών συμβούλων για Προϋπολογισμό Περιφέρειας, Απορρίμματα και ΧΥΤΑ Γραμματικού

Η απόφαση του ΣτΕ εναρμονίζεται με τις απόψεις της Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία εκπροσωπεί την κεντρική κυβέρνηση, άρα τους εργολήπτες και η οποία έχει επίσης ‘αναλάβει’ την προώθηση του ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι σε Ραφήνα-Πικέρμι και Σπάτα-Αρτέμιδα. Σχετικά με την «ύπαρξη ή μη ρέματος εντός της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Β.Α. Αττικής στη θέση ‘Μαύρο Βουνό’ Γραμματικού», δημοσιεύθηκε έκθεση ότι «δεν υφίσταται ρέμα ή υδατόρεμα εντός της έκτασης της ΟΕΔΑ Γραμματικού» (σελίδα 9). Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε καθυστερημένα, δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση και των δύο γύρων των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών, και ενώ σαφέστατα σε έκθεση της ΕΕ και σε αυτοψία ευρωβουλευτών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού αποφαίνεται ότι στο Γραμματικό υπάρχει υδατόρεμα, το οποίο διαπιστώνεται αμέσως δια γυμνού οφθαλμού.

Για την προγραφή του Γραμματικού/Βαρνάβα των αποπαιδιών του καλλικρατικού δήμου Νέας Μάκρης-Μαραθώνα η Ελληνική Αυγή προειδοποιούσε από τον Ιούνιο του 2013, ενώ η εισαγγελική βόμβα κατά Μπόμπολα για το ΧΥΤΑ Γραμματικού ουδέποτε έφθασε φαίνεται, στα αυτιά των αρμοδίων.

Η θολότητα της θάλασσας πολλές ημέρες μετά από μια συνηθισμένη καλοκαιρινή βροχόπτωση, διαψεύδει τραγικά τις εκθέσεις και το επιχείρημα της μη υδατοπερατότητας του εδάφους. Τόνοι λάσπης –και σύντομα λυματολάσπης– κατευθύνονται και διαχέονται στην θάλασσα από το Ρέμα, στο οποίο έχει διαμορφωθεί ο ΧΥΤΑ.

Η μεροληπτική αντιμετώπιση του Γραμματικού και του Βαρνάβα αποτυπώνεται στα εξής μεγάλα, επιβαρυντικά για το περιβάλλον έργα, που του επιφυλάσσουν ως «μποναμά» και δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του, ως το «αποπαίδι» της Νέας Μάκρης, του Μαραθώνα, της Ανατολικής Αττικής ευρύτερα:

– ΧΥΤΑ; στο Γραμματικό.
– Κανένα έργο στα σκαριά για το Γραμματικό.
– Ημερήσια διάταξη πλήρης κατά 80% με ζητήματα Μαραθώνα-Νέας Μάκρης στα Δ.Σ. του μεγάλου δήμου.
– Διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων αποκλειστικά στον Μαραθώνα και στην Νέα Μάκρη, και ότι περισσέψει από το τραπέζι… το «μαζεύει από κάτω» ο Βαρνάβας και το Γραμματικό.
– Βιολογικός καθαρισμός δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης; Και οι 3 προτάσεις αφορούν το Γραμματικό…

Η καταστροφή της παραλίας Μεγάλο Σέσι Γραμματικού είναι συντριπτική, με χιλιάδες τόνους κόκκινης μολυσμένης λάσπης του ΧΥΤΑ να χύνονται στον βυθό από τα Ρέματα που εκκινούν εντός της ΟΕΔΑ Γραμματικού και εκβάλλουν στον Ευβοϊκό Κόλπο, σε φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μέγεθος της ολικής επερχόμενης περιβαλλοντικής αποδόμησης του υδροφόρου ορίζοντα, των εδαφών, των καλλιεργειών και της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Το εξωφρενικό από τεχνικής άποψης στοιχείο όσον αφορά στην επιλογή του Γραμματικού για εγκατάσταση ΧΥΤΑ, είναι ότι Γραμματικό-Βαρνάβας ευρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από την περιοχή της Νέας Μάκρης. Η βαρυτική ροή των υδάτων [και των λυμάτων] είναι καθοδική και όχι ανοδική. Βάσει του φυσικού φαινομένου και μόνο, ούτε ΧΥΤΑ, ούτε βιολογικός καθαρισμός του δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης πρέπει να χωροθετηθεί σε περιοχή του Γραμματικού και για λόγους κόστους του έργου!

Καρύδη Κυριακή

ΠΗΓΗ: Κατόπτευση Google Earth φωτο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΜΑ

Τριγμοί στην παράταξη της Περιφερειάρχου, με παραιτήσεις, γκρίνιες και διαφωνίες περιφερειακών συμβούλων για Προϋπολογισμό Περιφέρειας, Απορρίμματα και ΧΥΤΑ Γραμματικού

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s