Η Ελληνική Αυγή απαίτησε και δόθηκε λύση στο οξύ πρόβλημα των σχολικών μεταφορών. 56 νέα δρομολόγια προκήρυξε η Περιφέρεια για την Ανατολική Αττική, συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Ανεξήγητη εξαίρεση του δήμου Νέας Μάκρης-Μαραθώνος!

στις

Το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών στην Ανατολική Αττική είναι οξύ λόγω της γεωγραφικής πολυμορφίας της συγκεκριμένης περιφέρειας και αναδύθηκε φέτος σε ένταση εξ αιτίας της έλλειψης αστικών συγκοινωνιακών υποδομών και των μνημονιακών εντολών, που οδήγησαν στην έσχατη ένδεια τους Έλληνες.

Η Ελληνική Αυγή για την Αττική μπορεί με διάφορες μεθοδεύσεις να αποκλείσθηκε από την συμμετοχή στην οικονομική επιτροπή για λόγους που σχετίζονται με την επιδιωκόμενη αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στην διανομή/διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όπως έχει αναλυθεί εδώ: Δισεκατομμύρια για “ενταγμένα” έργα στην Περιφέρεια η αιτία αποκλεισμού του Ηλία Παναγιώταρου από την οικονομική επιτροπή του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. 617 εκ. ευρώ για τους δήμους Ανατολικής Αττικής. είναι ωστόσο πάντα παρούσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αναπτύσσει και να απαιτεί λύσεις.

Ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Αττική, Συναγωνιστής και βουλευτής Β’ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, απαίτησε το αυτονόητο ως λύση για τις σχολικές μεταφορές, κάτι το οποίο η Περιφέρεια αναγκάσθηκε να αποδεχθεί, προκηρύσσοντας τη διαδικασία υποβολής μειοδοτικών προσφορών ύψους 1,5 εκ. ευρώ, με κόστος το οποίο θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Κατά την συζήτηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Ηλίας Παναγιώταρος, εισηγήθηκε το κόστος να το αναλάβει η Περιφέρεια!, δηλώνοντας ότι «αν αυτό είναι παράνομο, για όσους υπηρετούν τον ανάλγητο μνημονιακό κώδικα – είναι νόμιμο στις συνειδήσεις όσων ζουν το πρόβλημα και σε εκείνους που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα – τουλάχιστον η Ελληνική Αυγή για την Αττική, αυτό θα έπραττε».

Χθες λοιπόν, Δευτέρα, 20-10-2014, έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών στη διαδικασία διαπραγμάτευσης τιμής, για νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών της Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής από φυσικά ή νομικά Πρόσωπα, που επιθυμούν να υποβάλουν οικονομική προσφορά για τα κάτωθι δρομολόγια ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.

Έχουν προβλεφθεί τα εξής νέα δρομολόγια στους 12 δήμους της Ανατολικής Αττικής, πλην του δήμου Νέας Μάκρης-Μαραθώνος.

Δήμος Αχαρνών: 3 δρομολόγια
Δήμος 3Β: 1 δρομολόγιο
Δήμος Διονύσου: 2 δρομολόγια
Δήμος Κρωπίας: 5 δρομολόγια
Δήμος Λαυρεωτικής: 2 δρομολόγια
Δήμος Μαρκοπούλου: 3 δρομολόγια
Δήμος Παιανίας: 1 δρομολόγιο
Δήμος Παλλήνης: 12 δρομολόγια
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: 8 δρομολόγια
Δήμος Σαρωνικού: 10 δρομολόγια
Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: 6 δρομολόγια
Δήμος Ωρωπού: 3 δρομολόγια

Ειδικότερα:

15. Με βάση την υπ΄αριθμ. 1997/2014 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: Ω07Ε7Λ7-Β14) περί:
α) δέσμευσης συνολικής πίστωσης ποσού 1.454.662,84€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%, για την εκτέλεση νέων δρομολογίων για τη μεταφορά μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για το σχολικό έτος 2014-2015, εκ των οποίων:

• ποσό 581.864,50€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13% θα βαρύνει τον τρέχοντα προϋπολογισμό οικ. έτους 2014 και

• ποσό 872.798,34€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13% θα βαρύνει τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2015

β) έγκρισης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 581.864,50€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13% που θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, για το οικονομικό έτος 2014, Ε.Φ.05072, ΚΑΕ 0821 «Μεταφορά μαθητών».

16. Την υπ΄αριθμ. 195725/09-10-2014 (ΑΔΑ: 64287Λ7-50Ι) Απόφαση ανάληψης δαπάνης.

17. Την υπ΄αριθμ. 2040/2014 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 7ΜΩΔ7Λ7-Κ3Ρ) περί έγκρισης των όρων της Πρόσκλησης.

18. Το γεγονός ότι τα αναγραφόμενα στον κάτωθι πίνακα δρομολόγια είναι νέα δρομολόγια που προέκυψαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις προβλεπόμενες προαιρέσεις των διακηρύξεων.

Μετά την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όσοι συμμετέχοντες κηρυχθούν μειοδότες, υποχρεούνται να καταθέσουν Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (Α΄75), όπως εκάστοτε ισχύει, στην οποία θα δηλώνεται ότι δεσμεύονται για την τήρηση όλων των όρων των Παραρτημάτων της παρούσας .-

Καρύδη Κυριακή

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s