Σε κλοιό 13 κεραιών βάσης κινητής τηλεφωνίας ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Κενό γράμμα η δημιουργία πάρκου κεραιών, που απλά θα ‘μεταφέρει’ την ακτινοβολία στην ακτίνα του πάρκου.

στις

Το απόγειό της άγγιξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου η ελαστική χρήση της επιστήμης σε συνδυασμό με την ακαμψία που αποκτούν αμέσως οι άρτι εκλεγμένοι αιρετοί, αποδεικνύοντας ότι άπαξ και «μπουν στο κοστούμι» αυτοπεριβάλλονται με τον αποκρουστικό αέρα της αδιαλλαξίας έναντι αγωνιωδών αιτημάτων των πολιτών, χάνουν και το τελευταίο ίχνος αισθήματος διάθεσης σύμπλευσης, έστω και εν παραλλήλω προς αυτούς, οι οποίοι εν τέλει τους εξέλεξαν στο αξίωμα… προς αυτούς στους οποίους χρωστούν τις έδρες τους και τους δημαρχιακούς τους -ενίοτε διχοτομημένους- θώκους!

Ωστόσο, ουδείς εκ των παρισταμένων,διαμαρτυρόμενων κατοίκων πρότεινε να «κλείσουν» τα κινητά για μία μέρα.
Το «κατέβασμα» των κινητών για μια μέρα και η τεράστια απώλεια εσόδων των εταιρειών από τα μη ανταλλαγέντα sms και τις μη πραγματοποιημένες κλήσεις, είναι το μόνο όπλο που οι πραγματικά ώριμοι και συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και πολίτες θα πρότασσαν στις παντοδύναμες αυτές εταιρείες για να ακυρώσουν την αδηφάγα και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία όρεξή τους.

Η ελαστική χρήση της επιστήμης -για εμπορικούς σκοπούς συνήθως- αποτελεί τρανή απόδειξη της επιταχυνόμενης απόκλισης της πολιτικής και οικονομικής/εμπορικής ‘αλήθειας’ από την αλήθεια της υγείας και γνωρίζει πεδίο δόξας λαμπρό ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα εγκατάστασης και που των κεραιών βάσης της κινητής τηλεφωνίας, όπως έχει καταδείξει και η περίπτωση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας της κεραίας βάσης κινητής τηλεφωνίας στο Κρυονέρι.
Το ίδιο συνέβη και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου για το θέμα της πρόσθεσης μίας ακόμα κεραίας βάσης κινητής τηλεφωνίας στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος είναι περικυκλωμένος από 13* τουλάχιστον, κεραίες κινητής, εγκατεστημένες σε όλους τους οικισμούς του.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη για τον σκοπό αυτό, σολομώντειες λύσεις και μη λύσειςδόθηκαν και δεν δόθηκαν, ενώ παίχτηκαν και πολλά χοντροκομμένα παιγνίδια με τις λέξεις, που κοντράριζαν τη λογική!

Μόλις 2 ψήφους (δημοτικών συμβούλων της ήσσονος αντιπολίτευσης) έλαβε το ψήφισμα που έφεραν οι 150 κάτοικοι, οι οποίοι εναντιώνονται στην κεραία της οδού Καλεμκερή, και μαζί τους έφαγε ήττα η άμεση δημοκρατία αλλά και σύσσωμη η νέα δημοτική αρχή, καθώς πολύ νωρίς πετάχτηκε το φύλλο συκής της διαλλακτικότητας και αποδείχθηκε η στείρα αδιαλλαξία που διακατέχει τους περισσότερους, με τους πρωτοστάτες να δίνουν ο ένας τη σκυτάλη στον άλλο, διαπνεόμενοι από το πνεύμα «οι αιρετοί δεν είναι υπάλληλοι των κατοίκων, ούτε δέχονται εντολές».

Ακριβώς όμως των κατοίκων οι οποίοι τους εξέλεξαν και τους έφεραν στο δημαρχείο, είναι υπηρέτες οι αιρετοί.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, στην συνάντηση, η οποία κανονίστηκε μετά από τετράωρη κοπιώδη διαδικασία, για την επόμενη μέρα στο γραφείο του δημάρχου με αντιδημάρχους, τη νομική σύμβουλο των κατοίκων και τον εκπρόσωπο των κατοίκων, ουδεμία εξέλιξη υπήρξε!

Αποδεικνύοντας, ότι η όλη διαδικασία του πολύωρου Δ.Σ. δεν ήταν παρά μία προσπάθεια καθησυχασμού των ανησυχούντων, με προφανή στόχο την παραπομπή του θέματος της απολύτως νομιμοφανούς φυσικά, κεραίας Καλεμκερή, στις καλένδες.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος αυτός ήταν ο στόχος του κοπιώδους και πολύωρου, ατελέσφορου, και εν τέλει παρελκυστικού δημοτικού συμβουλίου εξ αρχής.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι, γονείς μικρών παιδιών οι περισσότεροι, έκπληκτοι δέχονταν συνεχώς αιχμές και ειρωνείες, επιτιμήσεις και λοιδωρίες από την «παράταξη των επαϊόντων», δηλαδή των Ραφηνιωτών ιατρών, οι οποίοι αποδεικνύονται άσσοι της στρεψοδικίας: του κου Βουδούρη (ο πρώην διοικητής του ΕΟΠΠΥΥ συνεργάτης των μνημονιακών Α. Γεωργιάδη και Α. Λοβέρδου), του κου Μαυρουδή, του αμύντορα του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι συν τοις άλλοις, για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά και λάτρη της ακτινοβολίας (προφανώς λόγω επαγγέλματος) και του γνωστού και μη εξαιρετέου πρώην δημάρχου κου Χριστόπουλου, επίσης ιατρού.

Οι κάτοικοι, δεν δικαιούνται δια να ομιλούν… διότι δεν είναι «επιστήμονες» και «επαϊοντες».

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους κατοίκους διακρίνονταν ιατροί, φοιτητές, τεχνικοί, μηχανικοί και όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές εξ αυτών έδειξαν ότι γνωρίζουν το θέμα, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο τα τραγικά επιχειρήματα Βουδούρη-Μαυρουδή, ουδόλως  επτόησε τους «τεχνικούς των ανθρωπίνων σωμάτων».

Οι ιατροί αναγκάσθηκαν υπό την πίεση των κατοίκων να προβούν σε παραδοχές, όπως «ναι, η κεραία βάσης αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά της κατά ένα βαθμό, δηλαδή από 36.5 σε 37.5 βαθμούς».

Παραδοχή, η οποία προκάλεσε τη γενική οργή και θυμηδία, αλλά έμεινε μετέωρη στη συνέχεια και ευσχήμως αναπάντητη από τους «επαϊοντες»… όπως επίσης υπήρξε η τεχνική παραδοχή στη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης ότι «οι εταιρείες αυξομειώνουν την ισχύ εκπομπής κατά το δοκούν, και αναλόγως ποιούν όταν πρόκειται να μετρηθεί η ισχύς της ακτινοβολίας«

Ου προς θάνατον λοιπόν τα ανωτέρω…

Αν και η πρόταση του δημάρχου  “το Δ.Σ. Ρ-Π συμπαρατάσσεται με την θέληση των κατοίκων να φύγει η κεραία” υπερψηφίστηκε με 18 ψήφους,  το άκαμπτο σώμα των αιρετών αρνήθηκε μέχρι τέλους, σθεναρά να “υποταγεί” στην θέληση των κατοίκων (διότι περί αυτού πρόκειται, οι κάτοικοι ουσιαστικά εδείχθησαν με το δάχτυλο ως κοινωνικοί αυθαιρεσίες) και να δεχθεί το ψήφισμά τους, σε μια αναμενόμενη σκυταλοδρομία αδιέξοδης επικοινωνίας.

Στα λόγια όλοι ήταν “υπέρ της απομάκρυνσης της κεραίας” βεβαίως…

Οι μόνες φωνές που συντάχθηκαν με την κοινή λογική και το κοινό αίσθημα ήταν των δύο δημοτικών συμβούλων της ήσσονος μειοψηφίας (αριστερά) και αυτή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κου Αδαμόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «θα είχε φύγει χθες» εάν δίπλα στο σπίτι του εγκαθίστατο κεραία βάσης. Βεβαίως, υπήρξαν και πιο ‘προωθημένες’ απόψεις, από την ίδια παράταξη, του κου Δαμιανού, ο οποίος αφού προηγουμένως ζήτησε το κλείσιμο των μικροφώνων, πρότεινε «διακοπή ύδρευσης» στο επίμαχο κτίριο.

Κάποιος σύμβουλος εκ της συμπολίτευσης πρότεινε «επιβολή δημοτικών τελών 2.000 ευρώ μηνιαίως» σε όποιον ιδιοκτήτη εγκαθιστά αυθαίρετα κεραία βάσης σε ιδιωτικό χώρο.

Ευτυχώς για την νομιμοφάνεια… στο σημείο αυτό, οι πανικόβλητες αντιδράσεις πολιτικώς ορθών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ανέκοψαν την φόρα των ως άνω…

Η σολομώντεια πρόταση των γιατρών, την οποία συνέταξε ο κος Βουδούρης και η οποία ικανοποιεί πρωτίστως βεβαίως τις εταιρείες κινητής, ενώ ‘εξημερώνει’ προς ώρας τους κατοίκους είναι η εξής: “Επειδή η βλαπτικές συνέπειες της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής δεν είναι τεκμηριωμένες, προτείνουμε την απομάκρυνση της κεραίας της Καλεμκερή”.
Η πρόταση των ιατρών ψηφίστηκε με 4 ψήφους (και με την ψήφο του ιατρού της παράταξης Πιστικίδη/Μπουρνούς).

Καρύδη Κυριακή

* ΟΙ 13 ΚΕΡΑΙΕΣ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

1. Φλέμινγκ και Εθνικής Αντιστάσεως 1, COSMOTE
2. Φλέμινγκ και Κυπρίων Αγωνιστών, WIND ΕΛΛΑΣ,

3. Ανδρέα Κάλβου, Καλλιτεχνούπολη, VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ

4. Π. Κανελλοπούλου, ΟΤΕ Α.Ε.,

5. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι, Κτίριο ΟΤΕ, COSMOTE
6. Πικέρμι, Βασιλόπουλος, VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ
7. Μπουτάρη, Πικέρμι, VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ
8. Πελασγών και Ιλλυριών, STOKOS_MI, COSMOTE
9. Μάρκου Μπότσαρη, Ντράφι, VODAFONE
10. Αγαμέμνονος 28, Ντράφι, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
11. Αρχιμήδους 6-8, Ντράφι, COSMOTE
12. Σερρών 7, COSMOTE
13. Φλέμινγκ 38, COSMOTE
Υπάρχουν επίσης οι κεραίες με σοβούσα την εγκατάστασή τους:
Νηρέας, η επίμαχη της Καλεμκερή, στην Αθηνών (αδρανής)
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s