«Αρχή άνδρα δείκνυσι…» Τα ύποπτα καραγκιοζιλίκια Ψινάκη στον Μαραθώνα. Καραδοκούν vulture funds να αγοράσουν αντί 1 ευρώ τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα! Αποσύρει ο νέος ‘Τρικούπης’ την δήλωση πτώχευσης. «Κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση». Απαιτείται δημοτικό συμβούλιο και πλειοψηφία 3/5.

στις

Η δήλωση της χρεοκοπίας είναι παράτυπη και καταχρηστική γιατί ο νόμος απαιτεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με αυξημένη πλειοψηφία τριών πέμπτων, αίτηση που να συνοδεύεται από έκθεση ορκωτών λογιστών οικονομική και επιχειρησιακή μελέτη για αντιμετώπιση της κατάστασης και υποβολή τους στην περιφέρεια και το υπουργείο εσωτερικών στην περίπτωση που εγκρίνεται η πτώχευση. Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να : αυξήσει τα δημοτικά τέλη, να απολύσει προσωπικό, και να αναστείλει πληρωμές. Έτσι τουλάχιστον προβλέπει το μνημόνιο στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε το 2012 από τη βουλή.

Προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα έκανε κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής βραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συνεδρίου Μαραθώνα ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με  όσα είπε στις τηλεοπτικές κάμερες περί πτώχευσης του Δήμους Μαραθώνα επικαλούμενος, μάλιστα, τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο κ. Ψινάκης επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του ρίχνοντας κατά τη συνήθη πρακτική των πολιτικών την ευθύνη στους δημοσιογράφους: «Εγώ δεν ευθύνομαι για ό,τι λέγεται ή ό,τι γράφεται. Είναι πάγια τακτική δική μου ούτε να διαψεύδω την κάθε μπούρδα ούτε να μηνύω αυτόν που τα έγραψε. Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι κηρύσσω σε πτώχευση το δήμο και αναπαράχθηκε αυτό παντού, αυτό είναι δικό του θέμα. Εγώ είπα συγκεκριμένα πράγματα. Κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να κηρύξει σε πτώχευση το δήμο του, δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Να σημειωθεί ότι οι νεότερες δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνα ήρθαν λίγη ώρα μετά την συνάντησή του με τον υπουργό εσωτερικών, ο οποίος εκτός από την έγκριση προκαταβολής από τους τακτικούς πόρους, ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, του τόνισε ότι «κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση».
Ο Ψινάκης διαψεύδει τον εαυτό του: Δεν είπα ότι πτωχεύσαμε – Καταγγελία ότι διόρισε συνεργάτη του με μισθό 25.000 €! (βίντεο)

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s