Η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και του μεταφορικού έργου (επιβατικού, σχολικού, εμπορικού) τέμνονται και συναντούν την λαθρομετανάστευση. Στο σημείο αυτό συνθλίβονται οι Έλληνες μαθητές στην Ανατολική Αττική και στο σύνολο της Αττικής Περιφέρειας! Ομολογία αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό της κας Δούρου!

στις

Η διακηρυγμένη θέση της Ελληνικής Αυγής είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα όλων των βασικών και κρίσιμων κρατικών υποδομών -των μέσων μαζικής μετακίνησης εν προκειμένω- και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας. 
Ως εκ τούτου αντικρούουμε σθεναρά το μνημονιακό πνεύμα και γράμμα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001/2013, που επιδιώκει την βίαιη περικοπή των προσφερομένων μαθητικών δρομολογίων, μειώνοντας τον αριθμό των μεταφερομένων μαθητών, με γελοίες δικαιολογίες υπέρβασης κατά 1 μ. του ανώτατου χιλιομετρικού ορίου.

Η συνέπεια θα είναι η επιβάρυνση του ελληνικού οικογενειακού βαλαντίου, η μειωμένη προσέλευση μαθητών στα ήδη υποβαθμισμένα, υπερπληθυσμένα και ανεπαρκή εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης δημόσια σχολεία, γεγονός που θα επιτρέψει την πλήρη ανάδυση και επικράτηση της ιδιωτικής παιδείας. 

Το 2013 οι μεταφορές 19.000 μαθητών της Αττικής κόστισαν 17 εκ. ευρώ, αλλά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το 2014 η σχεδιαζόμενη δαπάνη δεν πρόκειται να υπερβεί τα 12,5 εκ. ευρώ, ποσόν που μόλις επαρκεί για 12.000 μαθητές, αφήνοντας 7.000 μαθητές απ’ έξω!

Η κα Δούρου, πιεζόμενη από τις τραγικές για τους Έλληνες μαθητές συνθήκες, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στα σχολεία «δημόσιας και αλλοδαπής χρήσεως»… και για τις οποίες η κομματική της μήτρα, ο Σύριζα φέρει βασική ευθύνη, αναγκάσθηκε να κατακυρώσει έναν διεθνή διαγωνισμό και προκήρυξε μόνο άλλους 2 πρόχειρους διαγωνισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι οι δύο πρόχειροι διαγωνισμοί αφορούν –όχι τυχαία– τις μεταφορές μαθητών κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου, έναν δήμο της Ανατολικής Αττικής, ο οποίος συν τοις άλλοις αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα, αφού πάρα πολλές είναι οι αιτήσεις μεταφοράς από απελπισμένους Έλληνες γονείς του όμορου δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, που αρνούνται να τα στείλουν στα σχολεία του δήμου τους με το υποβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον, το οποίο η Ελληνική Αυγή έχει επανειλημμένως καταγγείλει: προκάτ αίθουσες, μάθημα κατάχαμα στα μπετά και στις αυλές, επικράτηση αλλοδαπών μαθητών σε όλες τις τάξεις, συνεπαγόμενη διασπορά παραβατικότητας, συναλλαγές εμπόρων ναρκωτικών από αλλοδαπούς και εξωσχολικούς έξω από τα σχολεία, αναστολή δύο λεωφορειακών γραμμών και επιμήκυνση μιας τρίτης με παράκαμψη ειδικά και αποκλειστικά προς το Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα και οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές για χάρη του έκαναν “κρανίου τόπο” τις τοπικές αγορές τεσσάρων πόλεων! Σπάτων, Αρτέμιδος, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης!, με συνέπεια επίσης, οι μαθητές του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας να αναγκάζονται να περπατούν χιλιόμετρα για να φθάσουν στην κοντινότερη στάση λεωφορείου και οι γελοίοι χιλιομετρικοί περιορισμοί να τους αποκλείουν από την δυνατότητα μεταφοράς τους μέσω των γραμμών που εξυπηρετούν Ραφήνα-Πικέρμι.

Βεβαίως, η κατάσταση αυτή η οποία παρατηρείται εντονότερα σε Ραφήνα-Πικέρμι, επικρατεί λιγότερο ή και περισσότερο και σε άλλους δήμους, όχι μόνο της Ανατολικής Αττικής αλλά όλης της Αττικής Περιφέρειας!

Προς απόδειξη των ανωτέρω, η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σπ. Τζόκα, με την παράταξη «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, προς τα σχολεία, η οποία γράφει επί λέξει:
«Η νέα περιφερειακή αρχή τονίζει πως θα εξαντληθεί στο πλαίσιο των προβλέψεων της νέας τροπολογίας κάθε δυνατότητα για την κάλυψη με δημόσια σύμβαση μεταφοράς, κατά παρέκκλιση των χιλιομετρικών ορίων που θέτει η ΚΥΑ 24001/2013, των μετακινήσεων των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου και άλλων σχολείων των οποίων οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας για την πρόσβαση στο σχολείο«.

Τι χρειάζονται άλλες αποδείξεις για το άγος της λαθρομετανάστευσης και της συνεπαγόμενης εγκληματικότητας που βαρύνει την χώρα με τις ευλογίες του Σύριζα και της κας Δούρου, όταν ο ίδιος κος Σπύρος Τζόκας, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με την παράταξη Δύναμη Ζωής της κας Δούρου ουσιαστικά ομολογεί αυτά που η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει εδώ και χρόνια.

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s