Χοντρές αποκλίσεις στους χάρτες δικαιοδοσίας δασαρχείων στην Ανατολική Αττική, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για κωδικοποίηση της νομοθεσίας!

στις

Μόνο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν σωστούς χάρτες δικαιοδοσίας δασαρχείων -αλίμονο…-, βλ. http://civilprotection.gr/el. Αμφισβητούμενες και εσφαλμένες πράξεις των δασικών υπηρεσιών με απόκλιση των ορίων των δήμων έως και και 1030 μέτρα!

Στο Δήμο Μαραθώνα, το Δασαρχείο Πεντέλης έχει «μπει» παράνομα στη δικαιοδοσία του δασαρχείου Καπανδριτίου σε έκταση μήκους 5,5 χιλιομέτρων επί 500 μέτρα περίπου, όπου υπάρχουν και οικισμοί.

Εδώ και 3 χρόνια τα ακριβή όρια των δήμων και κοινοτήτων είναι διαθέσιμα σε όλους με το κρατικό site www.geodata.gov.gr, αλλά και το www.eetaa.gr το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το ΦΕΚ για την δικαιοδοσία των δασαρχείων είναι το ΦΕΚ Β 479 /1983, ΔΕΝ υπάρχει νεώτερο, βλ. έκθεση ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για τις δασικές υπηρεσίες στο dasarxeio.files.wordpress.com

Στο ΦΕΚ αυτό τα όρια δικαιοδοσίας των Δασαρχείων συμπίπτουν με τα όρια των Δήμων που επιβλέπουν. Όμως οι Δασικές Υπηρεσίες εδώ και χρόνια έχουν εκπονήσει χάρτες …με απίστευτες αποκλίσεις, όπως π.χ. χάρτες στη δ/ση δασών Ανατολικής Αττικής www.apdattikis.gov.gr

Έτσι αντί να συμπίπτουν στο geodata τα όρια δήμων και επιβλεπόντων δασαρχείων…αυτά αποκλίνουν. Οι αρμόδιοι απλώς δηλώνουν ότι ΔΕΝ είχαν το ΦΕΚ Β 479/1983 και θα προβούν (πότε;) σε διορθώσεις των χαρτών.

Σημειωτέον ότι η Διεύθυνση Δασών επιχορηγήθηκε με υψηλό κονδύλι μεταξύ των άλλων για…κωδικοποίηση της νομοθεσίας βλ. www.eysped.gr

Είναι παγκοίνως ει μη και παγκοσμίως γνωστό και κοινό μυστικό… ότι προϊστάμενοι και υφιστάμενοι στις δασικές υπηρεσίες έχουν μεγάλο ποσοστό μη κανονικότητας στην συμπεριφορά τους ως κρατικοί υπάλληλοι με πλήθος παραβατικών περιστατικών αλληλεπιδραστικού αλισβερισίου με τους πολίτες αναρτημένα στο διαδίκτυο.
Καρύδη Κυριακή.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s