Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος. Πολλά και μείζονα τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. την 23η Σεπτεμβρίου 2014. Τι συμβαίνει με το «Μητρώο Αρρένων»;…

στις

Η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος διεξήχθη στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30 μ.μ., για συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερη μνεία αξίζει η σπουδή ορισμού δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή αυτού στην επιτροπή κατάρτισης ετήσιου μητρώου Αρρένων δήμου Σ-Α, ως ακριβώς περιγράφεται  στο τελευταίο -υπ. αρ. 16- θέμα της εξαντλητικής σε αριθμό θεμάτων ημερήσιας διάταξης: «Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή κατάρτισης ετήσιου μητρώου Αρρένων Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος».

Κάθε δήμος ή κοινότητα του Κράτους υποχρεούται να τηρεί ειδικό βιβλίο, που ονομάζεται μητρώο Αρρένων και στο οποίο είναι γραμμένοι οι άρρενες έλληνες υπήκοοι, σύμφωνα με όσα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης, στον κώδικα περί μητρώου αρρενων – Υπουργείου Δικαιοσύνης … . Και προκύπτει αβίαστα ένα ερώτημα… Τι έχει συμβεί με το μητρώο αρρένων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο κατά την οποία ίσχυε σε πλήρη πλην αφανή εφαρμογή  ο αντισυνταγματικός κηρυχθείς από το ΣτΕ νόμος Ραγκούση περί απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, που να υποχρεώνει την σημερινή νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή να φέρει το θέμα αυτό στο πρώτο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τακτικό Δ.Σ.;

Ανάμεσα στα μείζονος ενδιαφέροντος ζητήματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. είναι επίσης:
– η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2014, του
μνημείου αυτού πολιτικής σπέκουλας, δημοτικής αυθαιρεσίας, αναισθησίας, «ύποπτων εγγραφών εσόδων και εξόδων, αποσπασματικής παρουσίασης, επιλεγμένων ενεργειών και τέλος «οικονομικού μαγειρέματος» αποτελεί το «Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός 2014 Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος θέμα στο οποίο η Ελληνική Αυγή μέσω της ιστοσελίδας μας έχει αναφερθεί εκτενώς, αποκαλύπτοντας την δημιουργική λογιστική της προηγούμενης δημοτικής αρχής,
– η χαίνουσα πληγή της σχολικής στέγης Σπάτων – Αρτέμιδος, το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο μας που όλο «λύνεται» και όλο διογκώνεται…
– η αναμόρφωσης των χρεώσεων ύδρευσης για τα έτη 2012, 2013 το οποίο έχουμε αναδείξει άμεσα τα …»κολλημένα ρολόγια …»  και  «Δήμος «Σπάτων-Αρτέμιδος, το νερό νεράκι …!».\ αλλά και άλλα, όχι ήσσονος σημασίας θέματα.

Παραθέτουμε τα θέματα της αυριανής ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. ως έχουν αναρτηθεί στην δημοτική ιστοσελίδα δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος:

1. Λήψη απόφασης περί αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έργων οικονομικού έτους 2014 (αρ.απόφ.Ο.Ε.435/2014).
2. Λήψη απόφασης περί ορισμού διαχειριστών κίνησης τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
3. Λήψη απόφασης περί καθορισμού αμοιβής του Δικηγόρου Αθηνών κ. Ζυγούρη Παναγιώτη του Κων/νου, Νομικό Σύμβουλο της Κ.Ε.Δ.Ε., με ΑΜ.6216 ΔΣΑ, για σύνταξη γνωμοδότησης που αφορά τα τέλη ύδρευσης για τα έτη 2012 και 2013.
4. Λήψη απόφασης περί καθορισμού του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) προς υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
5. Λήψη απόφασης περί έγκρισης του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα, 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε., για την εκτέλεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ».
6. Λήψη απόφασης περί παράτασης προθεσμίας του υπ΄αριθμ.πρωτ.33236/27-08-2013 συμφωνητικού που αφορά τη συντήρηση ανελκυστήρων Δημοτικών Καταστημάτων και Παιδικών Σταθμών.
7. Λήψη απόφασης περί κατανομής ποσού 33.349,55€ από 3η ΚΑΠ έτους 2014 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κλπ. αναγκών των σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης του Δήμου.
8. Λήψη απόφασης για ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, με την επωνυμία «Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ»».
9. Λήψη απόφασης για ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, με την επωνυμία «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»».
10. Λήψη απόφασης περί ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
11. Λήψη απόφασης περί ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
12. Λήψη απόφασης περί εκλογής δύο (2) αιρετών μελών αντιπροσώπων του Δήμου για το Δ.Σ. του Συνδέσμου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος της περιοχής του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).
13. Λήψη απόφασης περί συγκρότησης Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων, για το έτος 2015.
14. Λήψη απόφασης περί ορισμού Δημοτικού Συμβούλου ως εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε.».
15. Λήψη απόφασης για τον ορισμό του Προέδρου και του εκπροσώπου των Παραγωγικών Τάξεων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
16. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή κατάρτισης ετήσιου μητρώου Αρρένων Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ ΙΩΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s