Κέντρο Υγείας Σπάτων… η πορεία προς την κατάρρευση. Εισβολές ορδών ρομά, συμπλοκές με το προσωπικό, υποστελέχωση, υπολειτουργία.

στις

Αναδημοσίευση. Πηγή:

Η Ελληνική Αυγή για τον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος έχει προειδοποιήσει για την πορεία προς την κατάρρευση, την οποία ακολουθεί νομοτελειακά το Κέντρο Υγείας Σπάτων και για την χρονίζουσα κατάσταση υποστελέχωσής του από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο τώρα απασχολείται στο μισό του προβλεπομένου αριθμού με την λειτουργία του Κέντρου να έχει εύλογα εξωθηθεί στα όρια της διάλυσης, και όπου μόνο το φιλότιμο των ιατρών και των νοσηλευτών διασώζει κάπως την κατάσταση!

Χθες την νύχτα συνέβη κάτι το όχι απροσδόκητο, τουλάχιστον για τους πολιτικούς στρατιώτες της Χρυσής Αυγής, καθώς ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Γεώργιος Γερμενής έχει καταθέσει ερώτηση στην βουλή για ρομά οι οποίοι  λυμαίνονται την περιοχή Γυαλού στα Σπάτα. Ομάδα ρομά, ανεξέλεγκτων συμπεριφορικά, εισέβαλε στο Πολυϊατρείο του Κέντρου Υγείας Σπάτων-Αρτέμιδος με αγροτικό αυτοκίνητο για να «απαγάγει» ασθενή τους, οπότε και συνεπλάκησαν με τον ιατρό και το προσωπικό ασφαλείας. Εκλήθη η αστυνομία, η οποία τελικώς τους απομάκρυνε από το Κέντρο Υγείας, το οποίο ευρίσκεται σε ερημική περιοχή.

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πληροφορούμεθα επίσης, ότι ο διευθυντής – συντονιστής του Κέντρου Υγείας, έχει προβεί κατά καιρούς σε διαβήματα στο υπουργείο για μερική έστω επίλυση των προβλημάτων, αλλά δεν έχει επέλθει κάποια θετική ενέργεια από την πλευρά του Σισμανόγλειου στο οποίο ανήκει το συγκεκριμένο Κέντρο αλλά ούτε και από το υπουργείο, τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες, παρά τις διαδοχικές δεσμεύσεις εναλλασσόμενων ηγεσιών και τις φρούδες διακηρύξεις του νυν υπουργού, κου Βορίδη, ο οποίος κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Ραφήνας διακήρυττε με στόμφο ότι «το επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στην πατρίδα μας παραμένει εξαιρετικά υψηλό!»
Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει μονίμως τον κο Βορίδη, καθώς η μόνη σταθερά στο ζήτημα της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής, είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάλιστα, κάποια χρονική στιγμή, ο διευθυντής – συντονιστής του Κέντρου Υγείας επιχείρησε να αναστείλει προσωρινά την απογευματινή και βραδινή λειτουργία, λόγω των ελλείψεων σε αναγκαίο προσωπικό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και να ενισχυθεί το επιστημονικό προσωπικό που εξυπηρετεί τους κατοίκους, αντί βοήθειας σε διάστημα λίγων ωρών παρέλαβε εντολή πολιτικής επιστράτευσης! Με την πολιτική επιστράτευση δεν λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης ενός Κέντρου Υγείας, ούτε ασφαλώς αποκτά περισσότερες ανθρώπινες δυνάμεις το εξουθενωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του δεν μπορεί ανθρωπίνως να ανταποκριθεί στις ανάγκες και να διατηρεί ανοικτό όλες τις προβλεπόμενες ώρες το Κέντρο Υγείας Σπάτων.

Η Ελληνική Αυγή Σπάτων-Αρτέμιδος απαιτεί:

  • Άμεση και επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σπάτων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,
  • Αναβάθμιση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο μας,
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση επαρκών μέτρων ασφαλείας και φύλαξης του Κέντρου Υγείας Σπάτων-Αρτέμιδος από επιθέσεις ανεξέλεγκτων στοιχείων, με γνώμονα την προστασία των νοσηλευομένων και του προσωπικού του.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s