Τα εφιαλτικά σχέδια του αλωσία του δήμου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη: ελεύθερη χρήση ελαφρών ψυχοτρόπων ουσιών, ατελείωτα ρέιβ πάρτι, απόσυρση του νόμου «προσβολής της δημοσίας αιδούς».

στις

«ΑΡΧΗ Άνδρα δείκνυσι» που θα πει, «δώσε στον άνθρωπο εξουσία για να δεις τι καπνό φουμάρει».

Φάνηκε ο άνδρας… φάνηκε και ο καπνός που φουμάρει… Στον τόπο όπου υψώνεται ο Τύμβος των Μαραθωνομάχων κάποιος έχει ξεφύγει, έχει πάρει φόρα και του πρέπει πέδη…

Τα δείγματα γραφής του πανηγυρικά εκλεγέντος νέου δημάρχου του καλλικρατικού δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Η. Ψινάκη, δεν ήταν από την αρχή καλά. Το πράγμα είχε φανεί από την προεκλογική περίοδο, όταν διοργάνωνε την προκλητική φωτογράφησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Μπρεξίζα, με «dress code» που παρέπεμπε στον λόρδο Έλγιν, θρασείς πόζες πατώντας στο άγαλμα της Ίσιδος και τυπικές για το είδος του αυτάρεσκες δηλώσεις «εγώ διαθέτω το βεληνεκές να αναδείξω τον αρχαιολογικό χώρο». Ας θυμίσουμε κατ’ αρχήν στον καλλιτεχνικό ατζέντη Ψινάκη, ότι μόνο η φωτογράφος Νέλλη έχει κατακτήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους Ιερούς Χώρους της Πατρίδος μας για τις φωτογραφίες της οι οποίες ανέδειξαν το πρότυπο του Ελληνικού Κάλλους και της συνέχειας της Ελληνικής Φυλής.

«Αθώοι του αίματος» όμως, δεν είναι ούτε οι δημότες που τον εξέλεξαν, ενώ γνώριζαν καλά τι καπνούς εφούμαρε. Θλιβεροί απόγονοι ένδοξων προγόνων το κρίμα όλο δικό σας.

Κατάπληκτοι παρακολουθούσαμε μαυροντυμένες νεωτερικές γιαγιάδες να τον επευφημούν, νοικοκυρές και επαγγελματίες που βύζαξαν τηλεσκουπίδια και σόου μπιζ με το γάλα της μάνας τους να τον πλαισιώνουν λιγωμένες για λίγο κιτς, μια πανδημία βαρβαρικών αλαλαγμών όχλου, που λησμονούσε και χλεύαζε με την συμπεριφορά του το Κλέος, με το οποίο δεν είναι άξιοι να γειτονεύουν, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σπίτια και τις αυλές τους… Τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων όπου, 2.500 χρόνια μετά το Έπος, η δικτατορία των μετρίων που ονομάζεται δημοκρατία, αναγκάζει τις Ψυχές τους να ανέχονται τον βέβηλο και οχλητικό λόγο που εκφέρει ο κος Ψινάκης και οι όμοιοί του!
Kαρύδη Κυριακή

Ακολουθούν οι δηλώσεις ενός ΞΕΝΟΥ προς τον Ελληνικό Τρόπο για το πως προτίθεται να αλώσει τον ιστορικό δήμο από την τοπική εφημερίδα «Επταήμερο Ανατολικής Αττικής»:

«Στα πρότυπα του Μάντσεστερ της δεκαετίας του ενενήντα, φιλοδοξεί να αναβιώσει το κίνημα του Acid House και της κουλτούρας του clubbing, όπως το έζησε τότε: “Θα γεμίσω τον τόπο χώρους όπου θα γίνονται ασταμάτητα warehouse parties, θα απελευθερωθεί η χρήση των ελαφρών ψυχοτρόπων ουσιών και της “φαρμακευτικής” μαριχουάνας, θα αποσυρθεί το μέτρο περί “προσβολής της δημοσίας αιδούς” για το dress code έτσι ώστε ο καθείς να εκφράζεται ελεύθερα και τέλος θα καταργηθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων».

Ο νέος Δήμαρχος οραματίζεται ότι τα σχέδιά του «θα κάνουν τους γνήσιους απόγονους του Γανυμήδη και του Φειδιππίδη να ξαναφουσκώσουν από περηφάνεια και να λικνίσουν τα καλοσμιλεμένα τους στήθη σε λάγνους ρυθμούς» και τους φαντασιώνεται ως «ηλιοκαμένους λεβέντες, που τ’ αργασμένο δέρμα τους το ‘χει ποτίσει η αλμύρα και το ‘χει μαστιγώσει αλύπητα το κύμα, που το κορμί τους έχει την δροσερή ευωδιά της θάλασσας, που τα τραχιά χέρια τους μπορούν να γίνουν μια ζεστή φωλιά για κάθε γυναίκα». Ευκαιρία, λοιπόν, τώρα, χάρη στα σχέδιά του, «να ξαναπεράσουν καλά στον τόπο τους βρε αδερφέ».

Όταν θα αναλάβει τα ηνία του Δημάρχου, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Marathonian Riviera», κατά το οποίο θα κατασκευαστούν «ειδικά διαμορφωμένοι μώλοι για τη φιλοξενία πολυτελών σκαφών, ιστιοπλοϊκών και υδροπλάνων, την κατασκευή μπανγκαλόου σουιτών για τη φιλοξενία των πάμπλουτων και ευυπόληπτων επισκεπτών μας, αλλά και το άμεσο φύτεμα μιας οπτασίας πολυτελούς πράσινου και φοινικιών που θα παραπέμπουν, αλλά θα ξεπερνούν σε καλαισθησία και όραμα, στην ομολογουμένως ξεπερασμένη πια Γαλλική Riviera».

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s