Μύκονος: Προς ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης με επιστροφή στο αποτυχημένο σύστημα «όλα σε έναν -μπλε- κάδο»…

στις

MYKONOS-SKOYPIDIA-SE-ELEYSINAΕκτός από τα «σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα» ο …περιλάλητος δήμος Μυκόνου προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης από την …πίσω πόρτα, με επιστροφή στο αποτυχημένο σύστημα του ενός μπλε κάδου.

Πέρσι το καλοκαίρι, με την ανοχή του κου Σγουρού, οι ιθύνοντες του δήμου, σε συνεργασία με την περιβόητη Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ βάφτιζαν τα σύμμεικτα απορρίμματα ανακυκλώσιμα!!! και τα έδιωχναν από το νησί με φορτηγά πλοία, τα οποία εκφόρτωναν κατά δεκάδες τα κοντέινερ σε σημεία γύρω από την Ελευσίνα: Εκφόρτωση απορριμμάτων της  Μυκόνου στο Καλυμπάκι της Ελευσίνας.
Όταν η βάρβαρη πρακτική «τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα» αποκαλύφθηκε, η ανακύκλωση στη Μύκονο σταμάτησε.
Φέτος όμως και σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, ΕΕΑΑ, δήμος αλλά και Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης ΕΟΑΝ, αναθέτουν το έργο της ανακύκλωσης σε τοπικό εργολάβο, σε μια εγκατάσταση που περισσότερο με χαβούζα προσομοιάζει, ενώ ακόμα αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος και οι ενέργειες της εισαγγελέως περιβάλλοντος όσον αφορά στις αθλιότητες του περασμένου καλοκαιριού!
Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο έγγραφό της η ΕΕΑΑ προτείνει τα εξής: Επιστροφή στο παρωχημένο και αποτυχημένο σύστημα του μπλε κάδου, στο οποίο θα τοποθετούνται όλα τα ανακυκλώσιμα χωρίς καμία διαλογή εκ των προτέρων, αγνοώντας προκλητικά  την διαλογή στην πηγή, η οποία είναι σήμερα η επιβεβλημένο και η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων.
Το θέμα έχει και συνέχεια! Οι μπλε κάδοι θα μεταφέρονται σε ιδιωτικό ΚΔΑΥ
(κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) με εξοπλισμό και έξοδα του δήμου, όπου θα γίνεται η διαλογή και το υπόλειμμα θα θάβεται στον ήδη κατεστραμμένο ΧΥΤΑ. Με άλλα λόγια, όλα σε έναν κάδο (άρα τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα ανακτώνται θα είναι κατά πολύ λιγότερα, αφού θα έχουν αναμιχθεί με πάσης φύσεως βρώμικα απορρίμματα), διαλογή τους από ιδιώτη, άρα ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ανακύκλωσης, προσπορισμός των κερδών από ιδιώτη που θα βάζει τον Δήμο και τους εργαζόμενους να δουλεύουν προς όφελός του και τους δημότες να πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους), σημαντική οικονομική επιβάρυνση του δήμου για την αποκομιδή και μεταφορά τους (η χαρά του εργολάβου) και καταστροφική επιβάρυνση κάθε περιοχής που έχει την «τύχη» να φιλοξενεί παρόμοιες χαβούζες «ανακύκλωσης».
Τα απορρίμματα για την Ελληνική Αυγή είναι χρυσός και δημόσια περιουσία και η «διαλογή στην πηγή με σύστημα ανακύκλωσης πολλαπλών κάδων» αποτελεί κεντρική θέση όσον αφορά στην Διαχείρισή τους, θέση η οποία μάλιστα, αντιγράφτηκε κατά κόρον από όλους ανεξαιρέτως τους αντιπάλους συνδυασμούς ανά την Επικράτεια, στις πρόσφατες δημοτικές/περιφερειακές εκλογές.
Αυτήν την θέση της Ελληνικής Αυγής οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοί της θα την προωθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις από την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνουν τα επίσημα καθήκοντά τους.
Αυτό, αφορά όχι μόνο σε όσους δήμους και περιφέρειες η Ελληνική Αυγή έχει εκλέξει δημοτικούς/περιφερειακούς συμβούλους, αλλά όλους τους δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα, καθότι η αλυσίδα της διαχείρισης των απορριμμάτων για εμάς είναι συνεχόμενη και αδιάσπαστη και … ο νοών νοείτω (Πηγή)

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s