Ραφήνα-Πικέρμι. Ο χρόνος σταμάτησε στον Απρίλιο του 2014 για την απερχόμενη δημοτική αρχή…

στις
MEGALO-REMA-LYMATA-
Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Εξακολουθητική η μη ανάρτηση των Δ.Σ. στην δημοτική ιστοσελίδα.

Το αναβληθέν έκτακτο Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου της προηγούμενης εβδομάδος, είχε αποφασισθεί και πρωτοκολληθεί την 18η Ιουνίου, με αρ. πρωτοκόλλου 6014, χωρίς ωστόσο να αναρτηθεί στην δημοτική ιστοσελίδα, με την δικαιολογία της απουσίας του αρμόδιου προσωπικού. Όμως, ούτε η πρόσκληση για το σημερινό, επαναληπτικό Δ.Σ. έχει αναρτηθεί ως αυτήν την στιγμή, όπως αποδεικνύει το στιγμιότυπο από τον ιστότοπο του δήμου, http://www.anat-attiki.gr:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

Τα θέματα του σημερινού, επαναληπτικού, έκτακτου Δ.Σ. είναι τα εξής:

1. Το εκρηκτικό ζήτημα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, στο πλαίσιο των «φαστ τρακ» ιδιωτικοποιήσεων των δήμων. Γύρω από το θέμα αυτό είχαν σημειωθεί δραματικές εξελίξεις που αποσοβήθηκαν τελευταία στιγμή εξ αιτίας εγγράφου όπου γινόταν λόγος για 17 απολύσεις «πλεονάζοντος προσωπικού» χωρίς ωστόσο να υποσταλούν ούτε κατ’ ελάχιστον οι μύχιες προθέσεις του υπουργείου…. Το θέμα γνωστό, αφορά την μη συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 4250/2014 «Αξιολόγηση προσωπικού και κατάργηση/συγχώνευση 15 νομικών προσώπων» όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ A 74 – 26.03.2014 ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4250 Διοικητικές Απλουστεύσεις Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις» ενώ σχετίζεται και αντιβαίνει προς το 2ο θέμα (πρόσληψη προσωπικού με σχέση ιδιωτικού δικαίου για έκτακτες ανάγκες!)

2. Η προβληματική υδροδότηση οικισμών Ρ-Π, που άπτεται του ζητήματος της συντήρησης των αντλιοστασίων, επειγουσών αναρτήσεων στην Διαύγεια με συνέπεια σοβαρότατα εν μέσω θέρους προβλήματα υδροδότησης σε Διώνη και κυρίως, Αιολίδα.

3. Η νέα προσφυγή ΕΕ κατά Ελλάδος για παράβαση οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για τον οικισμό Ραφήνας ειδικότερα! (αφορά το αποχετευτικό, το Πλατύ Χωράφι, το Μέγα Ρέμα, γύρω από το οποίο έχουν σημειωθεί νέες εξελίξεις).

Το 3ο θέμα, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, αφορά το «γιοφύρι της Άρτας» που αποκαλείται «αναμόρφωση προϋπολογισμού 2014» του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο ταλάνισε τον δήμο καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ,συμβάλλοντας καθοριστικά στην διαμόρφωση των αρνητικών για το απερχόμενο Δ.Σ. συσχετισμών. Και η διελκυστίνδα συνεχίζεται, με την αιρετή αντιδήμαρχο οικονομικών της απερχόμενης δημοτικής αρχής) σε μια αποπνέουσα πολιτικαντισμό ενέργεια δέσμευσης της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν έχει καν αναλάβει, να απαιτεί από τα τοπικά συμβούλια και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα, έως τις 23 Ιουλίου. Να σημειώσουμε επίσης ότι δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με το ΚΚΕ σε Σπάτα-Αρτέμιδα, δεν έχει παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου, εισέτι.

Τα πέντε θέματα της συνεδρίασης, αναλυτικά από τον πίνακα:
1. Λήψη απόφασης περί μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Ν. 4250/2014και τη μη έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών περί συγκριτικής αξιολόγησης (αφορά το προσωπικό του δήμου).
2. Λήψη απόφασης περί έγκρισης προγραμματισμού πρόσληψης υπαλλήλων για άμεσες και κατεπείγουσες ανάγκες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ’αριθμ. 60/2014 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2014.
4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης Συγκριτικού Πίνακα για την εργασία συντήρησης αντλιοστασίων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, λόγω έκτακτης ανάγκης τροφοδοσίας νερού με βυτιοφόρα στην δεξαμενή περιοχής «ΑΙΟΛΙΣ».
5. Ενημέρωση για την νέα προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδος σχετικά με την παράβαση της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ στον οικισμό Ραφήνας (το κατεπείγον συνίσταται σύμφνα με το άρθρο 67 παρ. 5 Ν. 3852/2010 εν συνδυασμών με τον Πρότυπο Εγκεκριμένο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, άρθρο 3, παράγραφος 3, εδάφιο β’, γ’)

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s