Προγραμμένο το Γραμματικό. Δεν είναι σε ρέμα ο ΧΥΤΑ, ισχυρίζεται η Γραμματεία Υδάτων… Λάσπη αντί για θάλασσα στο Σέσι, νεκρά ψάρια παντού, εξ αιτίας της μόλυνσης.

στις

Υποβρύχια λήψη στην Παραλία Σέσι Γραμματικού!

Η καταστροφή της παραλίας Μεγάλο Σέσι Γραμματικού είναι συντριπτική, όπως έχει επανειλημμένως καταγγείλει η Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής Χρυσής Αυγής και η Ελληνική Αυγή, με χιλιάδες τόνους κόκκινης μολυσμένης λάσπης του ΧΥΤΑ να χύνονται στον βυθό από τα Ρέματα που εκκινούν εντός της ΟΕΔΑ Γραμματικού και εκβάλλουν στον Ευβοϊκό Κόλπο.

Η περιοχή του Γραμματικού έχει “προγραφεί” για να γίνει “κρανίου τόπος” καθώς Γραμματικό-Βαρνάβας θεωρούνται αποπαίδια του καλλικρατικού δήμου Νέας Μάκρης-Μαραθώνα … ενώ η εισαγγελική βόμβα κατά Μπόμπολα για το ΧΥΤΑ Γραμματικού … δεν φαίνεται να κλόνισε κανέναν… βλέπετε δεν είναι Χρυσαυγίτης…

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η γραμματεία υδάτων του ΥΠΕΚΑ εμφάνισε γνωμάτευση ότι ΔΕΝ υπάρχουν ρέματα στην περιοχή του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Δυστυχώς, η θολότητα της θάλασσας πολλές ημέρες μετά την καλοκαιρινή βροχόπτωση, διαψεύδει τραγικά το υπουργείο. Η λάσπη κατευθύνεται στην θάλασσα από το Ρέμα στο οποίο έχει διαμορφωθεί ο ΧΥΤΑ.

Η γνωμοδότηση ημερομηνίας 29 Απριλίου 2014 της Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την «ύπαρξη ή μη ρέματος εντός της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Β.Α. Αττικής στη θέση ‘Μαύρο Βουνό’ Γραμματικού», απευθύνεται προς τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., κοινοποιείται στον υπουργό αναπληρωτή Π.Ε.Κ.Α. και υπογράφεται από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, Δρα Κωνσταντίνο Τριάντη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «εντός της έκτασης της ΟΕΔΑ Γραμματικού δεν υφίσταται υδατόρεμα ή υδατόρευμα ή ρέμα» (σελίδα 9), δημοσιοποιήθηκε καθυστερημένα, δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση και των δύο γύρων των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών, και ενώ σαφέστατα η έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχει αποφανθεί ότι στο Γραμματικό υπάρχει υδατόρεμα, το οποίο διαπιστώνεται αμέσως δια γυμνού οφθαλμού.

Για την τεράστια καταστροφή η Ελληνική Αυγή έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως. Στην υποβρύχια αυτή λήψη της 23 Ιουνίου 2014 ο βυθός είναι μόνο λάσπη, με πολλά νεκρά ψάρια και όλη η μολυσμένη λάσπη κατευθύνεται προς την παραλία του Βαρνάβα.

ΠΗΓΗ

Το εξωφρενικό από τεχνικής άποψης στοιχείο όσον αφορά στην επιλογή του Γραμματικού για εγκατάσταση ΧΥΤΑ, είναι ότι Γραμματικό-Βαρνάβας ευρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από την περιοχή της Νέας Μάκρης. Η βαρυτική ροή των υδάτων [και των λυμάτων] είναι καθοδική και όχι ανοδική. Βάσει του φυσικού φαινομένου και μόνο, ούτε ΧΥΤΑ, ούτε βιολογικός καθαρισμός του δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης πρέπει να χωροθετηθεί σε περιοχή του Γραμματικού και για λόγους κόστους του έργου!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κατάφωρα άδικη και μεροληπτική αντιμετώπιση του Γραμματικού και του Βαρνάβα, αποτυπώνονται στα εξής μεγάλα, επιβαρυντικά για το περιβάλλον έργα, που του επιφυλάσσουν οι μεγαλοσχήμονες ως «μποναμά», δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό του, ως το «αποπαίδι» της Νέας Μάκρης, του Μαραθώνα, της Ανατολικής Αττικής ευρύτερα:

– ΧΥΤΑ; στο Γραμματικό!
– Μεγάλο έργο στα σκαριά για το Γραμματικό; Κανένα!
– Ημερήσιες διατάξεις Δ.Σ. Νέας Μάκρης Μαραθώνα; Πλήρεις κατά 80% με ζητήματα Μαραθώνα-Νέας Μάκρης στα Δ.Σ. του μεγάλου δήμου. Ελάχιστα θέματα για το Γραμματικό!
– Διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων; Αποκλειστικά στον Μαραθώνα και στην Νέα Μάκρη, και ότι περισσέψει από το τραπέζι… το «μαζεύει από κάτω» ο Βαρνάβας και το Γραμματικό.
– Βιολογικός καθαρισμός δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης; Και οι 3 προτάσεις αφορούν το Γραμματικό!

Όσο για τα δείγματα γραφής από τον πανηγυρικά νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, κο Η. Ψινάκη, ο οποίος με περισσό θράσος διοργάνωσε φωτογράφηση με ενδυμασία η οποία παρέπεμπε στον λόρδο Έλγιν μπροστά από το άγαλμα της Ίσιδος στον αρχαιολογικό χώρο της Μπρεξίζα, θεωρώντας αλλά και δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι διαθέτει το βεληνεκές να αναδείξει τον Ιερό Χώρο, ας του θυμίσουμε ότι μόνο η φωτογράφος Νέλλη κατέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους Ιερούς Χώρους της Πατρίδος μας για τις φωτογραφίες της οι οποίες ανέδειξαν το Μεγαλείο και την Συνέχεια του Ελληνικού Ιδεώδους και της Ελληνικής Φυλής, και ας σημειώσουμε απλά… «ΑΡΧΗ Άνδρα δείκνυσι»… (Σοφοκλής, στην «Αντιγόνη»)

Καρύδη Κυριακή

Προγραμμένο το Γραμματικό. Δεν είναι σε ρέμα ο ΧΥΤΑ, ισχυρίζεται η Γραμματεία Υδάτων… Λάσπη αντί για θάλασσα στο Σέσι, νεκρά ψάρια παντού, εξ αιτίας της μόλυνσης.

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s