Το Πλατύ Χωράφι «τρέχει με χίλια» με γραμμή εκκίνησης από Ραφήνα-Πικέρμι…

στις

Η πολιτική διγλωσσία, η έλλειψη παρρησίας, η επιμελής αποφυγή τοποθέτησης και το πολυσυλλεκτικό ψάρεμα ψήφων ολούθε, έχει και συνέπειες… 

EGGRAFO-PROSTIMOY-RAFHNASΤο έγγραφο που κοινοποιήθηκε προς τους αποδέκτες (ανάμεσά τους οι δήμοι Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Κρωπίας, Λευκίμμης, Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης) μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, την 27-5-2014, αποκαλύπτει τραγικά την εγκληματική παλινωδία, την ακατάληπτη, εκκωφαντική διγλωσσία και την σκόπιμη αμφισημία που εισέπρατταν σωρηδόν οι δημότες Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος, κατά την τριετία 2011-2013, εκ μέρους όλων ανεξαιρέτως των θεσμικά εμπλεκομένων στα δημοτικά πράγματα, όσον αφορά την επίλυση του σκοπίμως διαιωνιζόμενου αποχετευτικού προβλήματος της Ανατολικής Αττικής.

Κρίσιμη λεπτομέρεια: το έγγραφο Η.Π. 21808/595.Ε/104/28-04-2014 της προσφυγής C167/14 της ΕΕ κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τα πρόστιμα για το ανεπίλυτο αποχετευτικό διαφόρων οικισμών της Ανατολικής Αττικής, διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές ένα μήνα πριν τις εκλογές, την 28-04-2014.
Και εδώ προκύπτει ένα ερώτημα:
Πότε περιήλθε εις γνώσιν και εις χείρας των αρμοδίων των δήμων αυτών το ως άνω έγγραφο και συνεπώς, η εύλογη απορία, εάν το έγγραφο παρέμεινε επί ένα μήνα σε κάποιο συρτάρι, ώστε «να μην ξυθεί προεκλογικά η ενοχλητική και χαίνουσα πληγή που λέγεται Πλατύ Χωράφι» και να μην «σκοντάψουν» εκείνοι οι συνδυασμοί, που απέφευγαν επιμελώς να τοποθετηθούν με σαφήνεια, σθεναρά και σταθερά υπέρ ή κατά του ΚΕΛ στην τοποθεσία αυτή (και που όλως τυχαίως προέρχονται όλοι από κόμματα του συνταγματικού τόξου και ας το αποποιούνται μετά βδελυγμίας…), με τελικό στόχο βεβαίως βεβαίως… να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες αυτών που κινούν τα νήματα και προωθούν λυσσωδώς την παράνομη κηρυχθείσα «μη λύση Πλατύ Χωράφι» και την εξίσου παράνομη και καταστρεπτική μερική οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας!

Το Μεγάλο Ρέμα ή Μεγάλος Βάλτος;... όπως ήταν σήμερα... με την παρόχθια σε όλο το μήκος του δυσοσμία να τρέπει σε φυγή τους περαστικούς
Το Μεγάλο Ρέμα ή Μεγάλος Βάλτος;… όπως ήταν σήμερα… με την παρόχθια σε όλο το μήκος του δυσοσμία να τρέπει σε φυγή τους περαστικούς

Το ανωτέρω έγγραφο της κεντρικής διοίκησης θέτει αμέσως την προκύψασα «δυαρχική» παράταξη προ του βαρέος φορτίου της αναπόδραστης λήψης απόφασης, προτού ακόμα κατακαθίσει η σκόνη που σήκωσε ο σολομώντειος τεμαχισμός του δημαρχιακού θώκου εις δύο και πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων των νεοεκλεγέντων αιρετών και του δημοτικού συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές.

Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες λοιπόν, παίχτηκε στην Ραφήνα ένα κακογραμμένο έργο μίας κατά ριπάς εκτόξευσης άκρατης κινδυνολογίας και κατατρομοκράτησης των δημοτών εκ μέρους του ιατρού Ε. Μαυρουδή, που τυγχάνει να είναι ο ένας από τους δύο «σταυροφόρους» υπέρ του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Τι άλλο θα περίμενε άραγε η δυαδική παράταξη, όταν ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές εγκολπώνεται τους δύο «ταμένους υπέρ Πλατύ Χωράφι» κ.κ. Σαντ και Μαυρουδή. Με τον μεν πρώτο να εντάσσεται επίσημα στον συνδυασμό Π/Μ-Μ/Π και τον δεύτερο, που σήμερα της «ρίχνει ανοιχτά το γάντι», να διανέμει παντού γραπτή προεκλογική δήλωση στήριξης, στήριξη την οποία αμέσως όπως εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί, θα άρει, εκτός εάν… εκτός εάν το ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι υλοποιηθεί!!!

Απλά πράγματα και στοιχειώδης πολιτική λογική «κουκιών» κυρίες και κύριοι…

Κεντρική θέση του συνδυασμού Ελληνική Αυγή για τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος ήταν και είναι η άμεση υλοποίηση και τοποθέτηση αποχετευτικού δικτύου και η σύνδεση των δήμων-παριών Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος με την Ψυττάλεια, καθώς επίσης και η κατηγορηματική αντίθεση στην δημιουργία ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ, ενώ η ερώτηση για την αδιαφορία της δικομματικής κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής εξέθεσε το πρόβλημα σε όλη του την απειλητική για την δημόσια υγεία έκταση.

Υπέρ Ψυττάλειας συνηγορούν κατηγορηματικά:
α) οι μελέτες β’ και γ’ φάσης αναβάθμισης ΕΕΛ Ψυττάλειας, για όλη την Αττική, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, με στόχο την εξυπηρέτηση 5.600.000 κατοίκων, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη εγκατάσταση ΕΕΛ των Βαλκανίων, εξ ου και το ειρωνικόν του πράγματος!… Οι διαστρεβλωτές επιχειρούν να μας πείσουν ότι η μεγαλύτερη εγκατάσταση ΚΕΛ των Βαλκανίων δεν είναι σε θέση να δεχθεί τα λύματα 40.000 κατοίκων τεσσάρων πόλεων…!!!)
και
β) τα υπ’ αριθ. πρωτ: 1927/1.12.2011 (εμπιστευτικό) και 514/25.4.2013 επίσημα έγγραφα των αρμόδιων επιχειρησιακών μονάδων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, που αναφέρονται στις  «υφιστάμενες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας», δηλαδή η Ψυττάλεια χρειάζεται την Ανατολική Αττική σε βάθος 20ετίας τουλάχιστον, για να αποσβεσθεί η επένδυση!

Η «μη λύση ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ», για την οποία η Χρυσή Αυγή Ανατολικής Αττικής επί τρία συναπτά έτη προειδοποιούσε ότι προωθείται εναλλάξ στους δύο όμορους δήμους με παρασκηνιακές ένθεν και ένθεν κινήσεις, οι οποίες διορατικά και έγκαιρα επισημαίνονταν, συνεχίζει να βρίσκεται πάντα πάνω στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων»!

Απόδειξη η επείγουσα – εν μέσω θερινής αυτοδιοικητικής ραστώνης – πρόσκληση σε Δ.Σ. στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιουνίου, αναγκαστικά υπό το κράτος της «τρομοκρατίας των προστίμων που εξαπολύουν οι εραστές του ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι», με μοναδικό θέμα την αποχέτευση, το Πλατύ Χωράφι και τα επιβληθέντα πρόστιμα από την ΕΕ και ενώ το νεοσυσταθέν Δ.Σ. του δήμου, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει έχει αναλάβει επίσημα (η επίσημη ανάληψη καθηκόντων έχει ορισθεί πανελλαδικά για την 1η Σεπτεμβρίου 2014).

Το «νεκρό» διάστημα του θερινού τριμήνου του 2014 έως την ανάληψη των καθηκόντων από τα νέα Δ.Σ. την 1η Σεπτεμβρίου, είναι εξαιρετικά κρίσιμο, διότι η κρατική διοίκηση μπορεί να «σέρνεται» το καλοκαίρι για τους «πληβείους», αλλά ποτέ για τους μεγαλοεργολάβους, ενώ οι αποφάσεις που δημοσιεύονται «λάθρα» το διάστημα αυτό στην Διαύγεια, διαφεύγοντας της προσοχής του μεγάλου κοινού, είναι και πολυάριθμες και σημαντικές!

Οι δυνάμεις που προωθούν το Πλατύ Χωράφι, κεντρικές και εξωελλαδικές, είναι πανίσχυρες, ενώ η έντεχνη υποδαύλιση της διχογνωμίας στις υποτακτικές κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, διαρκής. Στο βωμό του Πλατύ Χωράφι θυσιάστηκε επίσης υποψήφιος δημοτικής παράταξης της αριστερής πτερύγας, που αρνήθηκε να υποταγεί στην ομιχλώδη κομματική θέση περί διασποράς ΚΕΛ σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο της Ανατολικής Αττικής και ενώ ο απερχόμενος υπέρμαχος του ΚΕΛ περιφερειάρχης Σγουρός, έχει ομολογήσει ενώπιον καμερών, σε μια αποστροφή λανθάνουσας γλώσσας, ότι «στην Ευρώπη η ελάχιστη απόσταση από ΚΕΛ σε ΚΕΛ είναι από 100 έως 200 χλμ»!

Όμως η τάλαινα Ανατολική Αττική πρέπει να περικυκλωθεί από τρία ΚΕΛ σε αποστάσεις μικρότερες των 15 χλμ. μεταξύ τους: Χαμολιά, Μαρκόπουλο, Πλατύ Χωράφι, και να βρεθεί ξαφνικά εν μέσω οσμών και άλλων 2+2 ανοιχτών λυματολιμνών (διότι η μελέτη για Πλατύ Χωράφι περιέχει αντίστοιχη πρόβλεψη, με προοπτική υποδοχής λυμάτων και από άλλες περιοχές… και το Μεγάλο Ρέμα ιδανικό Μεγάλο Αγωγό), σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, πυρσών βιοαερίων καταμεσίς στα δάση της και με αφόρητη την κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα διαρκώς πηγαινοερχόμενα «βοθράκια», αφού το έργο της αποχέτευσης καθυστερείται επίσης σκόπιμα!

Οι αρλούμπες για τις «αποσμητικές κουβέρτες», ήτοι  μεμβράνες που θα καλύψουν τις λυματολίμνες μόνο ειρωνικό μειδίαμα μπορούν να προκαλέσουν, καθώς και «ποτίζουν» και «αρπάζουν» πολύ εύκολα φωτιά, ίδε ΧΑΔΑ, η δε «υπογειοποίηση της τεράστιας εγκατάστασης» για να «καλυφθούν οι οσμές» μάλλον δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την εκρηκτικότητα του παραγόμενου βιοαερίου… το οποίο αναγκαστικά διαφεύγει στην ατμόσφαιρα, αν ήταν έτσι οι εγκαταστάσεις της Μοτορόϊλ και των ΕΛΠΕ θα είχαν προ πολλού επιλύσει το πρόβλημά τους της έκλυσης οσμής υδρόθειου («κλούβιο αυγό») στο ταλαίπωρο Θριάσιο Πεδίο…

Στο μεταξύ σε έκθεση για τις «καθαρές» -τρόπος του λέγειν- αττικές παραλίες, καταρρίπτεται το επιχείρημα όσων διατυμπανίζουν ότι η θάλασσα γύρω από την Ψυττάλεια «καθάρισε» χάρις στο ΚΕΛ («ανάσα το Πλατύ Χωράφι», «ποιοτικά τα λύματα») καθώς η παραλία από Περαία έως Καβούρι ευρέθη ακατάλληλη με ποσοστό ακαταλληλότητας προς κολύμβηση ακτών που αγγίζει το 60% (για το πιο πέρα από Περαία, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα και κείθε, ούτε λόγος να γίνεται φυσικά…)

Σε όλους αυτούς λοιπόν, δεν έχω παρά να ξανατονίσω, ότι τα «ΚΕΛ παράγουν επεξεργασμένο μεν, υγρό λυμάτων δε και ΠΟΤΕ ΝΕΡΟ» …νερό, νεράκι, νήρον ή νηρόν ὕδωρ > νεαρόν ύδωρ > νε(α)ρό > φρέσκο > νερό… όπως μας το κληροδότησαν οι Γίγαντες Πρόγονοί μας, όπως το μάθαμε και το ξέραμε την εποχή που η γλώσσα του Όργουελ δεν διέστρεφε τις έννοιες!

Παραθέτω:
Απόσπασμα επικαιροποιημένης απόφασης Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου, το πάλαι ποτέ…: 118/30.6.2013 Δ.Σ.): «υπέρ της εφικτής και επιλέξιμης για το Δήμο λύσης (8) σύνδεσης του αποχετευτικού μας δικτύου με τις ΕΕΛ Ψυττάλειας, που όπως επικαλείστε δεν περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ (που βέβαια καλύπτει άλλες, πολύ πιο απομακρυσμένες περιοχές), ο οποίος όμως έγινε και επεβλήθη χωρίς την κατά νόμο επιβαλλόμενη διαβούλευση (9) για την υποστήριξη της λύσης «Ψυττάλεια», που είναι η μόνη ενδεδειγμένη για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον και γιατί ενδείκνυται λόγω συντόμευσης του χρονοδιαγράμματος πλήρους αντιμετώπισης του αποχετευτικού μας ζητήματος» (θέση της παράταξης Γ. Χριστόπουλου το 2013, έκτοτε άφθονο λύμα κύλησε και κυλάει στα πεζοδρόμια και στα λούκια της Ραφήνας, με τον Β. Μαυρουδή νυν δημοτικό σύμβουλο της ιδίας παράταξης ξιφουλκούντα υπέρ ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι. Τι να έχει αλλάξει άραγε;…)

Παραθέτω επίσης απόσπασμα εγγράφων:
α) β’ και γ’ φάση αναβάθμισης των ΕΕΛ Ψυττάλειας, με στόχο την εξυπηρέτηση 5.600.000 κατοίκων για όλη την Αττική, από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους και
β) τα υπ’ αριθ. πρωτ: 1927/1.12.2011 (εμπιστευτικό) και 514/25.4.2013 επίσημα έγγραφα των αρμόδιων επιχειρησιακών μονάδων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, που αναφέρονται στις υφιστάμενες δυνατότητες «περαιτέρω αξιοποίησης» των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας.

Παραθέτω ακόμα την επιστολή Ποθουλάκη, ο οποίος ανακίνησε θέμα ώστε να φθάσει στον εισαγγελέα. Η προσεκτική ανάγνωση της επιστολής δείχνει ότι ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος θα επιχειρήσει να απεμπλακεί από τον βρόγχο που λέγεται Πλατύ Χωράφι, αφήνοντας την Ραφήνα έρμαιο των βόθρων και των λυμάτων της: Η αλήθεια για το αποχετευτικό και τη λύση «ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ»

Επίσης: Κρίσιμη η αυριανή ψηφοφορία για Ραφήνα-Πικέρμι. Οι εραστές του Πλατύ Χωράφι μαζί με ένα νοσηρό κατεστημένο εντοπιότητας εγκλωβίζουν το άλμα προς το μέλλον! (γραμμένο μία μέρα πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ όσοι πλάθουν σενάρια είναι μακριά νυχτωμένοι, καθόσον ανεξέλεγκτοι τοπικοί πακτωμένοι κοτζαμπάσηδες άλλως βουλεύονται και αλλού σαλαγούν κοπάδια… ουδόλως δε προς συμμαχίες δομημένες σε βάση ορισμένων, ελάχιστων, κοινών προγραμματικών θέσεων, ήτοι συμπυκνωμένα, στην βασική θέση «ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ»…)

Αυτό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ραφήνα-Πικέρμι…

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s